Plnené lángoše

Autor receptu: katka1903bart

Dnes som robila plnené lángoše so salámou a syrom, inšpirovali ma k tomu trhy, na ktorých si vždy zgustnem na nich :)

20-25
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do 200 ml vlažného mlieka dáme cukor a droždie, dobre vymiešame a naháme podkysnut. Medzitým si vo väčšej miske prichystáme múku, sol a biely jogurt alebo smotanu. Ked máme droždie prichystané nalejeme ho do misky a premiesame. V prípade potreby dolejeme zvyškom mlieka. necháme podkysnúť
  2. Keď máme cesto prichystané, naolejujeme si bud dosku alebo stol, cesto pekne ponatahujeme ako keby sme robili obycajne langose. Ked uz mame dostatocnu velkost na jednu polku cesta dáme na malé kocky nakrájanu salamu a posypeme postruhanym syrom, druhou stranou cesta prelozime a skontrolujeme ci nieje niekde diera a cesto pekne drží.
  3. Ked už máme langose prichystané dáme si ich na olejom vyliatu rozpálenu panvicu a pripravujeme. Dobrú chuť :)