Foto: kristinamia
neviem, či už tu taký recept je, ak nie, rada sa podelím o tento... nie je to nič ťažké....
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si kvások, do malej nádoby dáme zohriať cca 1dcl mlieka, do neho vložíme droždie a cukor, prikryté necháme kysnúť.
- 2
Odvážime si 500g hl. múky a dáme do väčšej nádoby, misky. Pridáme kvások, zvyšné mlieko a soľ. Zamiesime, kým sa cesto prestane lepiť na varešku. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.
- 3
Keď nakysne, na pomúčenej doske rozdelíme na 8 kúskov a vypracujeme bochníky. Necháme ešte chvíľu nakysnúť. Z bochníkov robíme langoše, rukami naťahujeme do požadovaného tvaru. Na polovicu naukladáme šunku a posypeme syrom, alebo suchú salámu a cibuľu a posypeme syrom, preložíme. Kraje jemne postláčame a vysmážame v rozohriatom oleji z každej strany pár minút.
- 4
Langoše vytiahneme, necháme odkvapkať na papierovej utierke a potrieme vodou s roztlačeným cesnakom. Dozdobíme na tanieri tatarskou, kečupom a syrom... Dobrú chuť...:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vitaj medzi nami :-)