Plnené langoše

kristinamia - fotkaKristinamia, 35 ročná žena, Topoľčany, 4. októbra 2014 11:59
Ďalšie jej recepty »

neviem, či už tu taký recept je, ak nie, rada sa podelím o tento... nie je to nič ťažké....

8
porcií
60 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 dcl
42 g
1 čl
1 čl
 na vyprážanie
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si kvások, do malej nádoby dáme zohriať cca 1dcl mlieka, do neho vložíme droždie a cukor, prikryté necháme kysnúť.

  2. 2

    Odvážime si 500g hl. múky a dáme do väčšej nádoby, misky. Pridáme kvások, zvyšné mlieko a soľ. Zamiesime, kým sa cesto prestane lepiť na varešku. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.

  3. 3

    Keď nakysne, na pomúčenej doske rozdelíme na 8 kúskov a vypracujeme bochníky. Necháme ešte chvíľu nakysnúť. Z bochníkov robíme langoše, rukami naťahujeme do požadovaného tvaru. Na polovicu naukladáme šunku a posypeme syrom, alebo suchú salámu a cibuľu a posypeme syrom, preložíme. Kraje jemne postláčame a vysmážame v rozohriatom oleji z každej strany pár minút.

  4. 4

    Langoše vytiahneme, necháme odkvapkať na papierovej utierke a potrieme vodou s roztlačeným cesnakom. Dozdobíme na tanieri tatarskou, kečupom a syrom... Dobrú chuť...:-)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist