Plnené langoše

kristinamia - fotkakristinamia, 4. októbra 2014

neviem, či už tu taký recept je, ak nie, rada sa podelím o tento... nie je to nič ťažké....

8
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 dcl
42 g
1 čl
1 čl
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások, do malej nádoby dáme zohriať cca 1dcl mlieka, do neho vložíme droždie a cukor, prikryté necháme kysnúť.

  2. 2

    Odvážime si 500g hl. múky a dáme do väčšej nádoby, misky. Pridáme kvások, zvyšné mlieko a soľ. Zamiesime, kým sa cesto prestane lepiť na varešku. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.

  3. 3

    Keď nakysne, na pomúčenej doske rozdelíme na 8 kúskov a vypracujeme bochníky. Necháme ešte chvíľu nakysnúť. Z bochníkov robíme langoše, rukami naťahujeme do požadovaného tvaru. Na polovicu naukladáme šunku a posypeme syrom, alebo suchú salámu a cibuľu a posypeme syrom, preložíme. Kraje jemne postláčame a vysmážame v rozohriatom oleji z každej strany pár minút.

  4. 4

    Langoše vytiahneme, necháme odkvapkať na papierovej utierke a potrieme vodou s roztlačeným cesnakom. Dozdobíme na tanieri tatarskou, kečupom a syrom... Dobrú chuť...:-)

Diskusia k receptu

smajliqa
odomna mas 5* lebo okrem toho ze milujem langose, tak tvoje aj uzasne vyzeraju a urcite chutia,,, no a navyse su naplnene,, no krasa.. mnam :)))
kristinamia
smajliqa moc pekne dakujem... :-) je to moj prvy tu, na tejto stranke, ale postupne budem pridávat :-)
luss44
chutným rcp si sa uviedla, plnený langoš musí byť skvelý. Vitaj, zarad sa a tešíme sa na dalšie rcp :)
ubka
Pripájam sa k pochvalným komentárom, páči sa mi Tvoj recept, langoše vyzerajú chutne:-)
aleana
Super receptík, tieto langoše som si zvykla kupovať u nás na jarmoku. Veľmi mi chutili a rozmýšľala som, ako by sa asi dali urobiť doma, ale nevedela som si to predstaviť ako ho naplniť, a teraz, keď vidím, aké je to jednoduché, je mi až smiešne :-) vďaka.
terinka55
Vitaj! Langoše vyzerajú super. Plnené som ešte nerobila. Vyskúšam. Syn sa poteší :-). U mňa za 5*
kristinamia
dakujem vam :-) ja ich robim takto koli manzelovi, lebo obycajne moc nelubi a ja ich zboznujem, tak aby to mal trosku take chlapskejsie naplnila som ich, napr. som plnila už aj klobásou...
aroooo
a čo dať tam aj pár koliesok domácej klobásky .... tá vôňa....
kristinamia
aroooo, klobasu som uz davala davnejsie ale vytiekla z nej stava do oleja a potom boli vsetky langose zafarbene a olej sa rychlejsie spalil, preto je v tomto recepte saláma, z tej nevytieklo nic... ale su dobre aj take...
lubig
super recept. plnené langoše robievam niekoľko rokov, ale len v kombinácii šunka a syr. vyskúšam aj suchú salámu, lebo ju máme radi. do langošov dávam len pol kocky kvasníc na pol kila múky, čo je 21 g a úplne stačí. vyskúšaj, nebude ich tak cítiť kvasnicami a nebude vás nafukovať. aj keď samotné kvasnice sú veľmi zdravé. ďakujem za novú kombináciu, najbližšie určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia