Plnené chrenové zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Vhodné ako príloha, ale aj samotné. A Čo sa týka plnky, fantázii a chutiam sa medze nekladú...:)

Postup

  1. Zemiaky uvarené v šupke - nie však úplne do mäkka - ošúpeme, a pozdĺžne prekrojíme. Malou lyžičkou vydlabeme opatrne vnútro do misky, v ktorej ho ešte budeme zarábať s ostatnými surovinami a pokladieme na mastný plech.
  2. Vydlabané vnútro zemiakov rozpučíme vidličkou, pridáme kyslú smotanu, chren, posekanú vňať, a osolíme. Kto chce, môže pridať pre zjemnenie ešte žĺtok.
  3. Zmesou naplníme zemiaky a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pred koncom na každý zemiak položíme plátoček masla a ešte zapečieme do zlata.