Plnená vianočka

sidy55 - fotkasidy55, 21. decembra 2011
Plnená vianočka
Foto: sidy55

Toto je môj oblúbený recept na vianoce. Je dvojúčeľový. Je to dva v jednom. Vianočka aj štedrák. Príprava cesta. Z droždia,mlieka a trochu cukru Zobraziť celý popisToto je môj oblúbený recept na vianoce. Je dvojúčeľový. Je to dva v jednom. Vianočka aj štedrák. Príprava cesta. Z droždia,mlieka a trochu cukru si urobíme kvások, ktorý zmiešame s ostatnými surovinami a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti. Každé cestíčko rozváľkáme a naplníme každé inou plnkou. Makovou, orechovou, tvarohovou a kakaovou. 4 záviny spletieme ako vianočku, pomastíme a upečieme.

10
porcií
45 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
70 g
200 ml
1 ks
1/2 kocka
1/2 ČL
50 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín pripravíme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom cesto rozdeléme na 4 časti.

    Plnená vianočka - obrázok 1
  2. 2

    Urobiť bochníčky, rozváľkaťna obdĺžnik a každý naplniť inou plnkou. Stočiť po dlžke ako závin.

    Plnená vianočka - obrázok 2
  3. 3

    Spliesť do vrkoča ako vianočku, potrieť maslom a upiecť pri teplote 180°C asi 40 min.

    Plnená vianočka - obrázok 3

Diskusia k receptu

matata1
Nádhera! Jeden kúsok (aj viac) na ochutnávku by som si dala.
marianne69
bez debaty krasna,len ako si ju zapletala:-) z troch som vedela,kto nie,ze?piatich som sa naucila minuly rok s laptopom na linke ,ale zo styroch este neviem
dorisa
azda je to aj fotorecept..... pknučká babovka-štedrák. Nazvala by som ju Štedráková bábovka.
dvorka
Moja kamarátka zo základky hovorievala o štedráku čo mali na Vianoce. Nikdy som nevedela čo to je a teraz už viem, a aj urobím.
marijanka712
ja zasa neviems piatých zo štyroch sa pletie tak že vždy vonkajšie pasy prekrývate do stredu skus si to so stužkami je k tomu treba šikovne ruky krížiť velmi zle sa to popisuje .... je to fajn nápad s tvarohou som to neskúšala, ale s tými troma plnkami ano/mak, orechy a kakao / .....tvoj je krásnú a ozaj je štedrák všetko je čo k tomu patríja by som k tomu maku zamiešala pár lyžic slivkový lekvár , aby sa ani na ten nezabudlo...
anykama
Krása .Hlavu mám už plnú vašich nápadov a všetky sa týkajú Vianoc. V pláne som mala tvarohový kvet ale i tá vianočka ma zaujala.Ďakujem
staska
No parada ale ozaj s tym pletenim je ako aby bola po prekrojeni taka zaujimava? viem uplest s 9 valčekov ale aby bola taka krasna ako tvoja to niemam šajn, klobuk dolu, ukladam do kk, škoda že som včera piekla vianočku s mandlami.
akeber
vitaj na vareche , pekne si sa uviedla ....teším sa na tvoje receptíky
sidy55
Ďakujem Vám všetkým, ktorých môj ecept zaujal. Naozaj som tu nováčik. Musím sa naučiť, ako sa sem vkladajú recepty. Veľa receptov robím podľa chute a ťažko sa mi píše gramáž surovím. Musím sa to naučiť vážiť, aby som to mohla uverejniť. Vaša Šidy.
3sandra3
krásna vianočka...musím upiecť mojej mame,,, ona má veľmi rada vianočku,, tak teraz vyskúša, ako jej bude chutiť domáca vianočka.
3sandra3
a vieš, že som ju dnes aj upiekla a hneď celú zaniesla mojej mame,,, samozrejme, aj ja som ochutnala... je fakt dobrá , hebká,,, ale nerobila som plnenú, lebo som sa neskoro rozhodla. Fajn recept, ďakujem...budem robiť často.
3sandra3
dnes znovu upečená.... bola úžasná...
mám VYtlačené




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia