Plnená bravčová krkovička

Autor receptu: uschi

Krásne farebné a chutné. Tak to mám naozaj rada.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Postup

  1. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť. Cibuľu pokrájame na drobné kocky, speníme na oleji, pridáme nakrájanú slaninu, na kocôčky nakrájané feferónky a restujeme. Pridáme nakrájanú kapiu, osolíme, okoreníme čiernym a kajenským korením, vlejeme rozšľahané vajcia a miešame do stuhnutia. Nakoniec vmiešame nastrúhaný syr a nasekanú petržlenovú vňať.
  2. Odležané mäso rozložíme na dosku, každý plát naplníme pripravenou plnkou a zvinieme. Previažeme niťou, alebo prichytíme špáradlami. Rolky prudko opečieme v panvici na rozpálenom oleji, potom ich preložíme do ohňovzdornej misy, polejeme výpekom, podlejeme vodou a pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút. Občas podlejeme mäso vodou a prelejeme vypečenou šťavou.
  3. Plnenú krkovičku podávame so zemiakmi. Dobrú chuť.