Plnená bravčová krkovička
Autor receptu: uschi
Krásne farebné a chutné. Tak to mám naozaj rada.
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 190 °C |
Postup
- Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť.
Cibuľu pokrájame na drobné kocky, speníme na oleji, pridáme nakrájanú slaninu, na kocôčky nakrájané feferónky a restujeme. Pridáme nakrájanú kapiu, osolíme, okoreníme čiernym a kajenským korením, vlejeme rozšľahané vajcia a miešame do stuhnutia. Nakoniec vmiešame nastrúhaný syr a nasekanú petržlenovú vňať.
- Odležané mäso rozložíme na dosku, každý plát naplníme pripravenou plnkou a zvinieme. Previažeme niťou, alebo prichytíme špáradlami.
Rolky prudko opečieme v panvici na rozpálenom oleji, potom ich preložíme do ohňovzdornej misy, polejeme výpekom, podlejeme vodou a pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút. Občas podlejeme mäso vodou a prelejeme vypečenou šťavou.
- Plnenú krkovičku podávame so zemiakmi. Dobrú chuť.