Foto: kremes84
Chcem týmto receptom naučiť ludí urobiť si americke zemiaky doma a nie používať stále len polotovary. Mimochodom som tento recept trochu obkukal počas dovolenky Zobraziť celý popisChcem týmto receptom naučiť ludí urobiť si americke zemiaky doma a nie používať stále len polotovary. Mimochodom som tento recept trochu obkukal počas dovolenky v bulharsku
1
porcia
porcia
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky dáme variť v šupke do polomäkka. Mierne osolíme.
- 2
Uvarené zemiaky prekrojíme na polovicu aj so šupkou, okoreníme grilovacím korením a dáme piecť.
- 3
Na upečené zemiaky postúhame balkánsky syr. doporučujem aj ako skvelú prílohu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja skôr nechápem, prečo treba zemiaky najskôr uvariť. Vlastne chápem, v moderných rúrach sa zemiaky nedajú poriadne do chrumkava upiecť. Buď sú vlhké/gumené, alebo vysušené. Ale na chalupe mám super 50-ročnú elektrickú rúru, z nej sú pečené zemiaky jedna báseň.
Inak @ejanka má pravdu, v zime ani ja zemiaky v šupke nerobím, z rovnakých dôvodov.
Krumple sú desné, neviem, či nakupujeme v rovnakom kšefte, ejanka, jarco? Ja ich radšej očistím, vykrojím, až potom dám piecť. Tá chuť šupy síce absentuje, ale čo už? Nepredváram nič, ale vyskúšam to aj podľa teba.
ktore sa podavaju obycajne ako priloha k stejkom ,upecene v alobale. Rozkrojeny zemiak sa natrie maslom,alebo kyslou smotanou (podla chuti).Mozno preto ich v recepte volaju americke?!