Platesa s hrachovým purée

Autor receptu: sidneckij

Verzia receptu od Jamesa Martina, originál je platesa na pare. Verím, že jeho recept je oveľa chutnejší a zdravší. No i tak som si pochutil.

1
porcia
40 minút
príprava

Postup

  1. Dáme variť zemiaky.
  2. Na suchej panvici osmažíme slaninu a čipsy osušíme na papieri.
  3. Na panvici po slanine roztopíme maslo a pridáme hrášok. Po minúte pridáme pol deci vody a varíme asi minútu. Uvarený hrášok rozmixujeme na purée a podľa potreby pridáme maslo.
  4. Špargľu blanžírujeme vo vriacej vode asi dve minúty. A odstavíme ju pod studenú vodu.
  5. Uvaríme zemiaky.
  6. Na panvici roztopíme maslo. A opražíme osolenu a okorenenú platesu z každej strany asi dve minúty. Na tej istej panvici dokončíme špargľu a ak zvýšil hrášok, možno aj ten.