Platesa s hrachovým purée
Autor receptu: sidneckij
Verzia receptu od Jamesa
Martina, originál je platesa na
pare. Verím, že jeho recept je
oveľa chutnejší a zdravší. No i tak
som si pochutil.
Postup
- Dáme variť zemiaky.
- Na suchej panvici osmažíme slaninu a čipsy osušíme na papieri.
- Na panvici po slanine roztopíme maslo a pridáme hrášok. Po minúte pridáme pol deci vody a varíme asi minútu. Uvarený hrášok rozmixujeme na purée a podľa potreby pridáme maslo.
- Špargľu blanžírujeme vo vriacej vode asi dve minúty. A odstavíme ju pod studenú vodu.
- Uvaríme zemiaky.
- Na panvici roztopíme maslo. A opražíme osolenu a okorenenú platesu z každej strany asi dve minúty. Na tej istej panvici dokončíme špargľu a ak zvýšil hrášok, možno aj ten.