Placky z Hokkaido tekvičky

veronikahtl - fotkaveronikahtl, 29. júla 2015
20 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 hrsť
1 - 2 ks
podľa chuti
1 - 2 strúčiky
podľa potreby
podľa potreby
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny (tekvicu, zemiak a syr) si nastrúhame na jemnom strúhačiku a zmiešame. Pridáme vajíčko a zahustíme buď múkou hladkou alebo pomletými ovsenými vločkami (podľa chuti a potreby, kto ma aké rád).

  2. 2

    Pridáme podľa chuti soľ, čierne korenie - mleté a provensálske korenie. Zapracujeme si také akurátne cesto, ani nie husté a ani nie riedke. Placičky si ukladáme na panvicu a smažíme na kokosovom alebo olivovom oleji.

  3. 3

    Po smažení ich dáme na kuchynskú utierku, nech odtečie prebytočný olej a podávame. Ja to zvyknem podávať so šalátom a ku kuraciemu mäsku (namiesto pyré, prílohy). Dobru chuť prajem :-)

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: