Foto: veronikahtl
20 minút
príprava
príprava
25-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky suroviny (tekvicu, zemiak a syr) si nastrúhame na jemnom strúhačiku a zmiešame. Pridáme vajíčko a zahustíme buď múkou hladkou alebo pomletými ovsenými vločkami (podľa chuti a potreby, kto ma aké rád).
- 2
Pridáme podľa chuti soľ, čierne korenie - mleté a provensálske korenie. Zapracujeme si také akurátne cesto, ani nie husté a ani nie riedke. Placičky si ukladáme na panvicu a smažíme na kokosovom alebo olivovom oleji.
- 3
Po smažení ich dáme na kuchynskú utierku, nech odtečie prebytočný olej a podávame. Ja to zvyknem podávať so šalátom a ku kuraciemu mäsku (namiesto pyré, prílohy). Dobru chuť prajem :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*