Placky z Hokkaido tekvičky

veronikahtl - fotkaveronikahtl, 29. júla 2015
20 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 hrsť
1 - 2 ks
podľa chuti
1 - 2 strúčiky
podľa potreby
podľa potreby
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny (tekvicu, zemiak a syr) si nastrúhame na jemnom strúhačiku a zmiešame. Pridáme vajíčko a zahustíme buď múkou hladkou alebo pomletými ovsenými vločkami (podľa chuti a potreby, kto ma aké rád).

  2. 2

    Pridáme podľa chuti soľ, čierne korenie - mleté a provensálske korenie. Zapracujeme si také akurátne cesto, ani nie husté a ani nie riedke. Placičky si ukladáme na panvicu a smažíme na kokosovom alebo olivovom oleji.

  3. 3

    Po smažení ich dáme na kuchynskú utierku, nech odtečie prebytočný olej a podávame. Ja to zvyknem podávať so šalátom a ku kuraciemu mäsku (namiesto pyré, prílohy). Dobru chuť prajem :-)

Diskusia k receptu

mijaita
Důvěrně jim říkám hokkaiďáky :-) Možná je dělám malinko jinak. Asi určitě nepřidávám bramboru. Ale jsou moc dobré.


kukulienka71
šikovné dievča! placky znesú nespočetné množstvo variácií, tiež ich milujem so syrom. Mijaita ich má tiež lákavé:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia