Placky z Hokkaido tekvičky
Autor receptu: veronikahtl
20 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny (tekvicu, zemiak a syr) si nastrúhame na jemnom strúhačiku a zmiešame. Pridáme vajíčko a zahustíme buď múkou hladkou alebo pomletými ovsenými vločkami (podľa chuti a potreby, kto ma aké rád).
- Pridáme podľa chuti soľ, čierne korenie - mleté a provensálske korenie. Zapracujeme si také akurátne cesto, ani nie husté a ani nie riedke. Placičky si ukladáme na panvicu a smažíme na kokosovom alebo olivovom oleji.
- Po smažení ich dáme na kuchynskú utierku, nech odtečie prebytočný olej a podávame.
Ja to zvyknem podávať so šalátom a ku kuraciemu mäsku (namiesto pyré, prílohy).
Dobru chuť prajem :-)