Placky z Hokkaido tekvičky

Autor receptu: veronikahtl

20 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetky suroviny (tekvicu, zemiak a syr) si nastrúhame na jemnom strúhačiku a zmiešame. Pridáme vajíčko a zahustíme buď múkou hladkou alebo pomletými ovsenými vločkami (podľa chuti a potreby, kto ma aké rád).
  2. Pridáme podľa chuti soľ, čierne korenie - mleté a provensálske korenie. Zapracujeme si také akurátne cesto, ani nie husté a ani nie riedke. Placičky si ukladáme na panvicu a smažíme na kokosovom alebo olivovom oleji.
  3. Po smažení ich dáme na kuchynskú utierku, nech odtečie prebytočný olej a podávame. Ja to zvyknem podávať so šalátom a ku kuraciemu mäsku (namiesto pyré, prílohy). Dobru chuť prajem :-)