Pizzový chlebík (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Dnes sme si pochutili na tomto chlebíku...Zjedli sme ho skoro celý na posedenie,este bol
teplý...
6 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Z mlieka,cukru a kvasníc urobíme kvások.Múku,soľ,olej,vajce,pizzové korenie,vodu a vykysnutý kvások dáme do misy a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Vykysnuté cesto dáme na podložku,rozgúlame ho.
- Na pripravené cesto nasypeme šunku nakrájanú na štvorčeky a syr nahrubo nastrúhaný.
- Cesto natesno zvinieme,preložime na naolejovaný pekáč.Necháme ešte podkysnúť.
- Podkysnutý chlebík natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.Prepáčte,hotový chlebík z rúry vybratý som zabudla odfotiť.