Pizzový chlebík (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Dnes sme si pochutili na tomto chlebíku...Zjedli sme ho skoro celý na posedenie,este bol teplý...

6
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Postup

  1. Z mlieka,cukru a kvasníc urobíme kvások.Múku,soľ,olej,vajce,pizzové korenie,vodu a vykysnutý kvások dáme do misy a vypracujeme hladké cesto.
  2. Cesto dáme na teplé miesto vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto dáme na podložku,rozgúlame ho.
  4. Na pripravené cesto nasypeme šunku nakrájanú na štvorčeky a syr nahrubo nastrúhaný.
  5. Cesto natesno zvinieme,preložime na naolejovaný pekáč.Necháme ešte podkysnúť.
  6. Podkysnutý chlebík natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.Prepáčte,hotový chlebík z rúry vybratý som zabudla odfotiť.