Pizzové rožky
Autor receptu: barus87
Aj keď tento recept nemá nič spoločné s pizzou a tobôž nie s rožkami, familiárne ho tak voláme.
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Lístkové cesto rozmrazíme a rozvaľkáme na pomúčenom pláte.
Krájame na štvorce alebo obdĺžniky alebo na akékoľvek tvary.
- V miske rozmiešame omáčku s korením, pridáme nahrubo postrúhané Tofu a na kocky pokrájanú šunku alebo salámu.
Údeniny nie sú potrebné, je to chutné aj bez nich.
- Takto zmiešané suroviny nanesieme na vykrojené cesto. Pozor, nedávame príliš veľa, lebo potom to treba zabaliť, teda zavinúť. Ak je plnky príliš veľa, počas pečenia vám vytečie.
RADA: cesto sa prilepí, ak rohy a kraje potriete vajíčkom alebo trochou vody.
- Iná alternatíva môže byť (ak chcete PIZZA pečivo), že z cesta vykrojíte kolieska a na ne "nacapete" pripravenú zmes.
Ďalšou alternatívou je to, že cesto necháte rozvaľkané, pridáte plnku a zabalíte ako závin. Výsledok - nebíčko v papuľke :D
- Zabalené rožky, alebo šatôčky alebo čokoľvek ukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a podľa chute posypeme, či už semienkami, alebo soľou alebo pizza korením. Nič sa nedeje, ak na vrch neposypete nič.
- Pečieme v rozohriatej rúre do zlatista.
VÝSLEDOK: Akosi potom veľmi rýchlo miznú z misy :)