Pizzové rožky

Autor receptu: barus87

Aj keď tento recept nemá nič spoločné s pizzou a tobôž nie s rožkami, familiárne ho tak voláme.

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozmrazíme a rozvaľkáme na pomúčenom pláte. Krájame na štvorce alebo obdĺžniky alebo na akékoľvek tvary.
  2. V miske rozmiešame omáčku s korením, pridáme nahrubo postrúhané Tofu a na kocky pokrájanú šunku alebo salámu. Údeniny nie sú potrebné, je to chutné aj bez nich.
  3. Takto zmiešané suroviny nanesieme na vykrojené cesto. Pozor, nedávame príliš veľa, lebo potom to treba zabaliť, teda zavinúť. Ak je plnky príliš veľa, počas pečenia vám vytečie. RADA: cesto sa prilepí, ak rohy a kraje potriete vajíčkom alebo trochou vody.
  4. Iná alternatíva môže byť (ak chcete PIZZA pečivo), že z cesta vykrojíte kolieska a na ne "nacapete" pripravenú zmes. Ďalšou alternatívou je to, že cesto necháte rozvaľkané, pridáte plnku a zabalíte ako závin. Výsledok - nebíčko v papuľke :D
  5. Zabalené rožky, alebo šatôčky alebo čokoľvek ukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a podľa chute posypeme, či už semienkami, alebo soľou alebo pizza korením. Nič sa nedeje, ak na vrch neposypete nič.
  6. Pečieme v rozohriatej rúre do zlatista. VÝSLEDOK: Akosi potom veľmi rýchlo miznú z misy :)