Pizzové Fornetty

anonym - fotkaanonym, 31. augusta 2014
Pizzové Fornetty
Foto: anonym
20 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
1 ks
4 strúčiky
300 g
6 ks trojuhoľníkov
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    PLNKA: Rozmixujeme salámu, cesnak, cibuľu, tavený syr, kečup (od oka-podľa chuti) a korenie na pizzu ( od oka). Hotovú plnku si rozdelíme na 3 časti ( na každé lístkové cesto) a každú časť budeme deliť ešte na polovicu.

  2. 2

    Lístkové cesto rozrežeme na polovice. Každú rozrežeme na dlhý, nie hrubý obdĺžnik. Natrieme naň kečup, posypeme troškou korenia na pizzu a spodnú polovicu natrieme 1/6 plnky(nemalo by jej tam byť veľa, lebo pri krájaní a pečení vyteká). Rozotrieme rovnomerne po celej dĺžke. Zavinieme ako závin, zvrchu jemne narežeme a nakrájame na plátky. Dáme ich na plech, ktorý je vymastený a vysypaný múkou, a potrieme vajcom. Pečieme pri teplote 200° C asi 20 minút. Postup zopakujeme aj s ostatnými cestami.

  3. 3

    Poznámka: Z 3 lístkových ciest ich vyjde veľa, tak plnku treba potom robiť cca polovičnom množstve, ak chceme menej. A ak pri krájaní vyteká veľa plnky, tak upečte celý závin a po upečení nakrájajte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia