Pizza

Autor receptu: domci4

Skúšala som už veľa ciest na pizzu, ale pri tomto som ostala a aj ostanem :) Vyjdu z neho 5 veľký pízz:) Chcem sa podeliť o recept :)

Postup

  1. Takže pripravíme si cesto. 120 ml teplej vody zmiešame s droždím. Premiešame a necháme 20 min odstáť.(kvások) Medzi tým si zmiešame vo veľkej miske múku, soľ. Primiešame "kvások" a zvyšnú vodu ( 130ml) . ( Kto chce môže dať aj olej). Miešame najprv varechou a neskôr si to vysypeme na dosku a miesime. ak sa nám cesto bude zdať moc múkové pridajte trošku vody (aj mne sa to stáva- tento recept mám z jednej knížky a bolo tam napísane že približne 250 ml vody). Vypracujeme pekné hladké cesto. Ja mám misku kysku, tak uložím do neho a nechám vykysnúť. Stáčia 4 hodinky ale najlepšie je na druhý deň :)...
  2. Omáčky Paradajková- všetky suroviny zmiešame dokopy. Cesnaková- všetky suroviny zmiešame do kopy. Olej na potretie- olej dáme variť na sporák a pridáme cesnak (podľa chuti) a soľ. Cesnak trošku oprážíme a necháme vychladnúť. Týmto potieram vyvaľkané cesto(aby nebolo suché) a potom omáčkou.
  3. Cesto si rozdelím na 4 časti. Najpr si vyvaľkám cesto do určitej hrúbky (toto cesto môže byť poriadne tenučké) .
  4. A potom si zoberiem poklop od hrnca (28 priemer) a zrežem odstávajúce cesto. Mám krásny kruh. (síce na pizzi nebudem mať také okraje aké by mali byť, ale mne to nevadí).
  5. Potriem olejom, omáčkou a dám prílohu podľa chuti.
  6. Cesnaková s nivou, mozzarelou, šampionmi.
  7. Salám, syr, šampiony.