Postup
-
1
320 g hladkej múky 150 g tuku na pečenie 150 ml svetlého piva kilo jabĺk 80 g kryštálového cukru 80 g mletých orechov 1 vajíčko 1 balíček vanilínového cukru 1 balíček škoricového cukru olej práškový cukor
- 2
Jablká očistite, nastrúhajte, pokvapkajte citrónovou šťavou a zmiešajte s cukrom. Mleté orechy zmiešajte s jednou alebo dvoma lyžicami práškového cukru. Z múky, piva a nastrúhaného tuku vypracujte cesto. Rozdeľte ho na polovicu, každý diel rozvaľkajte natenko, potrite olejom a posypte orechovou zmesou. Z jabĺk rukami vytlačte šťavu a rozmietnite ich rovnomerne na obe cestá. Povrch posypte vanilínovým a škoricovým cukrom. Štrúdle zviňte, konce pritlačte a uložte ich na vymastený plech spojom nadol. Povrch potrite rozšľahaným vajíčkom a upečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Servírujte posypané práškovým cukrom. Tip: Namiesto mletých orechov môžete použiť nasucho opraženú strúhanku alebo mletý mak, ktorý jablká nielen zahustí, ale v ich spojitosti i vynikne.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu