Foto: lili923
Receptík som si vymyslela podľa fantázie, keď som videla v obchodíku nové pudingy pistáciove...
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
600 ml |
|
200 g |
|
4 PL |
|
Poleva: | |
150 g |
|
200 g |
|
iné ingrediencie: | |
1 ks |
|
1 bal. malé |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista. Pridáme múku, práškový cukor, kakao a napokon sneh z bielkov opatrne vmiešame do cesta. Na plech si dáme papier na pečenie, vylejeme naň cesto a pečieme.
- 2
Po vychladnutí, si dáme konzervu s karamelovým salkom do teplej vody trochu roztopiť . Potom ho natrieme na cesto.
- 3
Do 200ml mlieka si rozmiešame dva pudingy pistáciové a ostatné 400ml mlieka dáme variť aj s kryštálovým cukrom, urobíme hustú kašu . Medzi tým vymiešame maslo s práškovým cukrom a keď puding vychladne postupne ho vmiešame do masla.
- 4
Plnku natrieme na karamelové salko.
- 5
Maslo s čokoládou rozpustíme nad parou a na koláčik nanesieme až keď bude letná inak by sa plnka rozliala.
- 6
Nakoniec koláčik posypeme s nasekanými pistaciámi. A hneď dáme do chladničky vychladnúť.
- 7
Keď budete krájať vždy namočte nôž do teplej vody, aby sa to pekne krájalo, inak sa čokoláda poláme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Za kreativitu 5*.
a musím povedať, že tá chuť pistáciovej plnky a karamelového Salka bola veľmi chutná. Len som nezohnala nesolené pistácie :-(
www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-8nulxe.sk.h...
Píšu,že obsahuje,musím pozrieť,či udávajú gramáž alebo % podielu.