Foto: medovnicek
Recept na tieto výborné rezy som objavila na www.mamincinyrecepty.cz
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
160 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
160 g |
|
Puding: | |
3 ks (Jemná pistácia) |
|
1 l |
|
5 PL |
|
Okrem toho: | |
1 ks (balenie) |
|
1 ks (balenie) |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne do snehu zašľaháme žĺtka, olej a vodu. Nakoniec vareškou zľahka vmiešame múku.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie
- 3
Pečieme pri 200 C cca 15 minút. Upečený piškót necháme vychladnúť.
- 4
Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding. Ešte horúci ho nalejeme na vychladnutú piškótu a rovnomerne rozotrieme.
- 5
Toto je ten zmienený puding
- 6
Na puding naukladáme sušienky a necháme vychladnúť.
- 7
Galaretku nasypeme do prevarenej horúcej vody (nesmie sa variť) a rozmiešame do úplného rozpustenia. Galaretku som kúpila v Lídl a takto vyzerá.
- 8
Až je rozpustená galaretka studená, vyšľaháme smotanu - ja som použila rastlinnú smotanu Rama Cremefine s lyžicou cukru do tuha. Prilejeme studenú galaretku a krátko zašľaháme. Podľa chuti môžeme ešte prisladiť. Túto šľahačku som použila.
- 9
Smotanu rovnomerne rozotrieme na sušienky a koláč dáme do chladničky, kde ho necháme do druhého dňa uležať.
- 10
Potom ho už len nakrájame na rezy.
- 2
@gordonko kupujem ju v Hodoníne, naše mesto je od tohto moravského mesta vzdialené len cca 25 km, ale tuším sa dá kúpiť aj v Hypernove, inak v predajniach so zdravou výživou sa dajú kúpiť rastlinné šľahačky napr. značky Hole, tieto šľahačky sú výborné, rýchlo sa vyšľahajú a veľmi dlho držia svoj tvar, keď sa koláč nezje, tak mám vyskúšané, že aj po štyroch dňoch je šľahačka pekne na mieste, ja som aj reklamovala v Rame, že tie šľahačky sa nedajú u nás kúpiť - odpoveď bola, vraj nebol o ne záujem - a pritom by stačilo vytlačiť zopár receptov, kde je táto šľahačka použitá s farebnými obrázkami, ja som ju naučila používať všetky moje neterky a sestry a nevieme si ju vynachváliť
@nika60 vrelá vďaka
naviac sa tu ucim novym nazvom, ktore teraz v kuchyni/ ci uz pri peceni/ pouzivate a tym, ze su aj ukazky, nebudem mat problem v buducnosti, ked budem citat ine recepty, ktore nie su take krasne ako na Vareche.
@izabella929 aj mňa veľmi zaujal
@misel20 @smajliga @paeva @monikka @tinca @siskam @verus49 @ariela6 veľmi pekne ďakujem za milé komentáre
@ola111 ja ho mám z Kauflandu a myslím si, že aj Tesco by ho mohlo
mať v ponuke
@dejna42 veľmi pekne ďakujem, v budúcnosti možno aj ja ho vyskúšam s tou egrešovou
@honestka som rada, že sa ti recept a aj postup páči:)
gratulujem
@gordonko rastlinná šľahačka sa dá kúpiť bežne v Metre.Inde som ju nevidela v obchodoch.
@jeka vďka za tip
@evanaaa veľmi pekne ďakujem, s tými dia vecami je problém, moja mamka bola diabetička a tak ľúbila všelijaké keksíky a keď som nechcela, aby mala stále tie isté druhy, tak som sa jej snažila v Blave kúpiť nejaké iné čo u nás nemali
@athelasil veľmi pekne ďakujem