Piškótové sendviče s jahodami a sladkým bielkovým snehom
šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave, 28. januára 2010
Foto: vydavateľstvo Ikar
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 šálky |
|
štipka |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
trocha |
|
1 vetvička |
|
Sladký bielkový sneh: | |
50 g |
|
85 g |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
Piškótové cesto: | |
3 ks |
|
70 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Jahody nakrájame na kocky a ochutíme zeleným korením, cukrom, limetovou šťavou, posekanými bazalkovými lístkami a octom. Sladký bielkový sneh: Bielky vyšľaháme na hustý sneh, potom doň prilejeme cukor s vodou a glukózovým sirupom zahriaty na 125 °C a ďalej šľaháme až do úplného vychladnutia.
- 2
Piškóta: Z bielkov ušľaháme hustý sneh a potom doň po lyžiciach primiešame 35 g cukru. V druhej mise vyšľaháme žĺtky so zvyšným cukrom na hustú penu, pridáme bielkový sneh, múku a kukuričný škrob a premiešame.
- 3
Potom cesto preložíme do cukrárskeho vrecúška a nastriekame na papier na pečenie uložený na plechu tak, aby vznikli obdĺžniky s rozmermi 4 x 12 cm. Obdĺžniky uhladíme cukrárskou špachtľou a necháme odstáť asi 10 minút. Potom plech vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 7-10 minút dozlata.
- 4
Pokrájané a ochutené jahody rozložíme na upečené piškótové obdĺžniky, na to pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame bielkový sneh a zapečieme v rúre s horným pečením vyhriatej na 220 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu