Píp-píp

four - fotkafour, 8. septembra 2015

Keď sa pečú pusinky alebo iný kolač kde idu iba bielka, väčšina ľudí nevie čo robiť zo žĺtkami. Rovnako ako ja. Keď som robil experiment Zobraziť celý popisKeď sa pečú pusinky alebo iný kolač kde idu iba bielka, väčšina ľudí nevie čo robiť zo žĺtkami. Rovnako ako ja. Keď som robil experiment s orechami (recept pridám lebo sa vydarilo), ostali mi žĺtka. Nevedel som čo s nimi a do žĺtkoveho rezu by som potreboval dalšie. Takže som prišiel na tento recept. Dúfam že si pochutíte.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
15 g
20 g
2 dcl
1 čl
podla chuti
podla chuti




Postup

  1. 1

    Žĺtka poriadne rozmiešame s cukrom. Pridavame múku a znova poriadne rozmiešame. Keď sa nám zdá, že je cesto príliš tuhé pridáme mlieko aby sme nemali cesto príliš tuhé ale ani príliš tekuté. Ak je cesto príliš tekuté pridáme 1-2 čl hl. múky aby sa nám to cesto vyvážilo. Pridáme prášok do pečiva. Samozrejme ako po každom pridaní poriadne premiešame. Orechy namleté podľa chuti. Ak nechcete tak nemusíte pridávať. Môžete namiesto nich dať kokos alebo aj čokoládu. Pripravené a poriadne premiešané cesto ponalievame do košíčkov na muffiny. Necháme piecť na 180 stupňoch. Cca. 10 min.

    Píp-píp - obrázok 1
  2. 2

    !Upozornenie! Radšej skúste dať menej mlieka na začiatok lebo sa mi stalo aj to že sa mi tam spravila oslička. S týchto surovín výjde akurát 6 kusov.

Diskusia k receptu

jamarlen
najviac sa mi páči údaj o počte porcií… vo veku 13 -14 rokov by to možno bolo aj 1/2 porcie:!
four
:D :D No.. O tom by sa dalo polemizovať :D
evanaaa
@four , Oliver, aj tu vidno, že si šikovný na svoj vek a ako si sa vynašiel, hlavné, že ťa to baví, a dosť inšpirácií nájdeš aj tu, aj keď si sám tvoríš svoje recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia