Pinquick rezy

Autor receptu: tori111222

tento zákusok pripravujem na väčšinou na narodeniny. Nie je presladený a po grilovanom jedle dobre padne...

Suroviny

Postup

  1. PRV, než začneme cesto, namočíme si želatínu do300 ml teplého mlieka, aby sa nám dobre spustila a neboli v nej hrčky. Trvá to asi 2 hodiny, toto je do krému. Občas ju prihrejem, a miešam, skôr sa roztopí..........Rozpis cesta je na jeden plát, treba upiecť dva pláty ! Cesto: Bielka vyšľaháme s polovicou cukru. Žĺtka vymiešame s cukrom a vodou do penista. Postupne pridáme múku s kakaom a práškom do pečiva., pridáme sneh a spolu premiešame.. Pečiemena plechu, na pomastenom a pomúčenom papieri 180° 15 minút.. Treba pozrieť špajdľou, či je upečené. Upečieme takto dva pláty.
  2. Krém::: Smotanu vyšľaháme a zapracujeme do nej roztopenú, vychladnutú želatínu. Ja používam PROFI - creme patisserie - asi som to napísala zle, ospravedlňujem sa. Je to tá 1 litrová smotana. Hotový krém - polovicu z neho - natrieme na jeden plát.
  3. Všetky prísady na čokoládovú polevu dáme roztopiť nad parou, nevariť.Väčšiu časť polevy nalejeme na krém a dáme stuhnúť do chladu na pol hodiny. Vyberieme z chladu a natrieme druhú polovicu krému.. Na to dáme druhý plát, mierne pritlačíme, aby sa to vyrovnalo. Na vrch nalejeme zvyšnú polevu, ozdobíme šľahačkou, podľa fantázie.. Ja som nestihla, lebo som mala nedočkavcov pri sebe.. Zjedli to aj bez šľahačky.. Nevadilo to, lebo krém je veľa. Prajem Vám dobrú chuť ! Ospravedlňujem sa za fotky, no nestíhala som fotiť.. ;D))