Pikantný zajac

Autor receptu: acar

6
porcií
20 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve vody.
  2. Mäso dôkladne umyjeme v studenej vode, osušíme a nakrájame na kúsky veľké asi 4 cm. Kocky mäsa osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Obielenú cibuľu pokrájame na kocky.
  3. Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a za stáleho miešania v ňom mäso prudko opečieme. Pridáme cibuľu a zrnká bieleho korenia.
  4. Vývar z kostí precedíme a 1/8 l pridáme k zajačiemu mäsu. Dusíme pri miernej teplote asi 40 minút, postupne prilievame červené víno a mäso miešame. Naostatok v troche vody rozmiešame múku, zahustíme ňou šťavu a ešte niekoľko minút varíme.
  5. Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi.