Pikantný zajac
Autor receptu: acar
6 porcií |
20 minút príprava |
160 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve vody.
- Mäso dôkladne umyjeme v studenej vode, osušíme a nakrájame na kúsky veľké asi 4 cm. Kocky mäsa osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Obielenú cibuľu pokrájame na kocky.
- Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a za stáleho miešania v ňom mäso prudko opečieme. Pridáme cibuľu a zrnká bieleho korenia.
- Vývar z kostí precedíme a 1/8 l pridáme k zajačiemu mäsu. Dusíme pri miernej teplote asi 40 minút, postupne prilievame červené víno a mäso miešame. Naostatok v troche vody rozmiešame múku, zahustíme ňou šťavu a ešte niekoľko minút varíme.
- Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi.
|