Pikantné koláče fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 6. augusta 2012

Konečne po dlhom čase som sa zavďačila pri pečení aj môjmu mladšiemu synovi a to práve týmto receptom. Získala som ho z časopisu Zobraziť celý popisKonečne po dlhom čase som sa zavďačila pri pečení aj môjmu mladšiemu synovi a to práve týmto receptom. Získala som ho z časopisu Dobré jedlo. Je to jeden z mála časopisov na slovenskom trhu, ktorý kupujem dlhé roky.

24
porcií
20 - 30 minút
na 200 C °C

Suroviny

250 g
250 g
40 g
6 PL
2 KL
250 ml
Okrem toho:
1 ks
Na oblohu:
200 g
200 g
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, rozdrobíme droždie a nalejeme vlažnú vodu (ja som pridala aj cca polovicu KL cukru, aby mi droždie lepšie vykyslo)

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme vzísť kvások

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny a dôkladne vypracujeme hladké, nelepivé cesto

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto prikryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto. Takto krásne mi cesto nakyslo cca po 1 hodine

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vy kysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Povykrajujeme väčšie kolieska - ja som si pomohla pohárom, kolieska mali priemer cca 8 cm

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kolieska dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme cca ešte 15 minút kysnúť. Mne z tejto dávky vyšli dva plechy - teda 24 koláčov

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzitým si pripravíme náplň - nadrobno nakrájame oravskú slaninu, na tenké kolieska cibuľu (pomáhala som si svojim malým pomocníkom na strúhanie cibule), klobásu a rozšľaháme si vajíčko na potieranie

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do každého kolieska spodkom pohára vyhĺbime jamku

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Každý koláč celý potrieme vajíčkom a naplníme cibuľou, slaninkou a klobásou

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Posypeme strúhaným syrom - ja som malá údený eidam

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 C cca 20 - 30 minút (je to individuálne od tej-ktorej rúry)

  13. 13

    Ja som ich okraje ešte po upečení potrela roztopenou bravčovou masťou. Podľa mňa sú výborné k poháriku chladeného pivka, alebo vína

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

maca7
slinky sa mi zbiehajú keď ich vidím:)
cica2
veľmi pekne spracovaný a nafotený recept a výsledok perfektný :-)
paeva
tiež sa mi páčia, už sú uložené
rajnica
Počkáme do jesene i zimy, na chalupe upečieme a budeme zahrýzať k polievke, napríklad, fazuľovej, šošovicovej, kapustnici. (A predtým maličký pohárik borovičky, po tom... . to sa ešte uvidí.)
afataga
vyzeraju naozaj vyborne, urobim ked bude nejaka navsteva na plane
tilau
krásne...slaninkovo syrové...vonajú až sem
margaretka28
Hm,tak toto by bolo aj pre mojich chlapov,recept si ukladám a ked vyskúšam,dám vedieť.:-)
adkas
krasne kolaciky... ja som uz davno povedal, ze ty si kralovna kusnutych kolacikov...:))) supris receptus...:)
havino
paráda, ukladám, na gulášku , ako stvorené
malina
Každý u tohoto receptu píše,jak hezky koláčky vypadají.Chtěla jsem ale vědět,jestli jsou také dobré.Tak jsem je dneska zkusila a jsou velmi chutné.Díky za receptík.
elef
tie musia byt dobe,uz len podla ingrediencii:)mnam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia