Pikantné koláče fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 6. augusta 2012 19:59
Ďalšie recepty »

Konečne po dlhom čase som sa zavďačila pri pečení aj môjmu mladšiemu synovi a to práve týmto receptom. Získala som ho z časopisu Dobré jedlo. Je to jeden z mála časopisov na slovenskom trhu, ktorý kupujem dlhé roky.

24
porcií
20 - 30 min
na 200 C °C

Suroviny

250 g
250 g
40 g
6 PL
2 KL
250 ml
Okrem toho:
1 ks
Na oblohu:
200 g
200 g
150 g
1 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, rozdrobíme droždie a nalejeme vlažnú vodu (ja som pridala aj cca polovicu KL cukru, aby mi droždie lepšie vykyslo)

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme vzísť kvások

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny a dôkladne vypracujeme hladké, nelepivé cesto

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto prikryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto. Takto krásne mi cesto nakyslo cca po 1 hodine

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vy kysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Povykrajujeme väčšie kolieska - ja som si pomohla pohárom, kolieska mali priemer cca 8 cm

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kolieska dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme cca ešte 15 minút kysnúť. Mne z tejto dávky vyšli dva plechy - teda 24 koláčov

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzitým si pripravíme náplň - nadrobno nakrájame oravskú slaninu, na tenké kolieska cibuľu (pomáhala som si svojim malým pomocníkom na strúhanie cibule), klobásu a rozšľaháme si vajíčko na potieranie

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do každého kolieska spodkom pohára vyhĺbime jamku

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Každý koláč celý potrieme vajíčkom a naplníme cibuľou, slaninkou a klobásou

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Posypeme strúhaným syrom - ja som malá údený eidam

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 C cca 20 - 30 minút (je to individuálne od tej-ktorej rúry)

  13. 13

    Ja som ich okraje ešte po upečení potrela roztopenou bravčovou masťou. Podľa mňa sú výborné k poháriku chladeného pivka, alebo vína

    Pikantné koláče (fotorecept) - obrázok 13
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist