Pikantné cestoviny s olivami a bazalkou
Autor receptu: mihoo9
Rýchly a jednoduchý recept.
Postup
- Do menšieho hrnca si nalejeme vodu, osolíme a dáme variť. Po zovretí do nej nasypeme cestoviny a varíme domäkka. Čas varenia je zhruba zhodný s prípravou celého receptu.
- Chilli papričku rozdrvíme varechou a vysypeme do pripravenej väčšej panvice.
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno, z olív vylejeme nálev a pokrájame ich na polovice. Všetko vysypeme do panvice, pridáme trochu masti a soli a smažíme domäkka.
- Medzitým si ošúpeme cesnak a odložíme si ho na neskôr.
- Keď je cibuľa s olivami mäkká, vylejeme do nej konzervu krájaných paradajok. Zamiešame. Posypeme bazalkou (veľa bazalky) a dusíme pokiaľ sa takmer všetká šťava z paradajok neodparí.
- Panvicu odstavíme z platne, cesnak prelisujeme a primiešame ho do hotovej zmesi.
- Cestoviny scedíme a zmiešame ich s hotovou omáčkou. Dobrú chuť.
- Samozrejme môžme použiť čerstvú bazalku, čerstvé paradajky (chuť jedla bude kyslejšia), namiesto olív sa hodí pór, ale musíme ho pridať neskôr, až po paradajkách, aby sa nám nerozvaril a zostal krásne zelený. Kto nemá rád pikantné, môže vynechať krok číslo 2.