Pikantné cestoviny s olivami a bazalkou

Autor receptu: mihoo9

Rýchly a jednoduchý recept.

2
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Do menšieho hrnca si nalejeme vodu, osolíme a dáme variť. Po zovretí do nej nasypeme cestoviny a varíme domäkka. Čas varenia je zhruba zhodný s prípravou celého receptu.
  2. Chilli papričku rozdrvíme varechou a vysypeme do pripravenej väčšej panvice.
  3. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno, z olív vylejeme nálev a pokrájame ich na polovice. Všetko vysypeme do panvice, pridáme trochu masti a soli a smažíme domäkka.
  4. Medzitým si ošúpeme cesnak a odložíme si ho na neskôr.
  5. Keď je cibuľa s olivami mäkká, vylejeme do nej konzervu krájaných paradajok. Zamiešame. Posypeme bazalkou (veľa bazalky) a dusíme pokiaľ sa takmer všetká šťava z paradajok neodparí.
  6. Panvicu odstavíme z platne, cesnak prelisujeme a primiešame ho do hotovej zmesi.
  7. Cestoviny scedíme a zmiešame ich s hotovou omáčkou. Dobrú chuť.
  8. Samozrejme môžme použiť čerstvú bazalku, čerstvé paradajky (chuť jedla bude kyslejšia), namiesto olív sa hodí pór, ale musíme ho pridať neskôr, až po paradajkách, aby sa nám nerozvaril a zostal krásne zelený. Kto nemá rád pikantné, môže vynechať krok číslo 2.