Jablkové muffiny
Perníkové muffiny s jablkami
Autor receptu: kucharocka123
Hrnčekový recept na šťavnaté muffiny s jablkami a príchuťou perníkového korenia.
12 porcií |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Na dávkovanie si pripravíme hrnček o objeme 250 ml.
- Jablko ošúpeme, nakrájame na drobné kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odstáť.
- Preosiatu múku zmiešame s cukrom, kypriacim práškom, kakaom a perníkovým korením.
- Vajcia rozklepneme do misky, prilejeme mlieko, olej a všetko metličkou zľahka prešľaháme.
- Do suchej zmesi pridáme mokrú zmes a premiešame, len kým sa suroviny spoja.
- Jablká, ak je potrebné, zbavíme šťavy a pridáme do cesta.
- Cesto nalejeme do otvorov formy natretých maslom a vysypaných múkou. Môžeme použiť aj papierové cukrárenské košíčky. Každý naplníme do 2/3 objemu.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25-30 minút alebo podľa svojej rúry. Kontrolujeme špajdľou.
- Upečené vo forme necháme krátko vychladnúť na mriežke, potom z formy vyberieme a preložíme na podnos až do úplného vychladnutia. Môžeme posypať práškovým alebo škoricovým cukrom.
Dobrú chuť.