Jablkové muffiny

Perníkové muffiny s jablkami

Autor receptu: kucharocka123

Hrnčekový recept na šťavnaté muffiny s jablkami a príchuťou perníkového korenia.

12
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na dávkovanie si pripravíme hrnček o objeme 250 ml.
  2. Jablko ošúpeme, nakrájame na drobné kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odstáť.
  3. Preosiatu múku zmiešame s cukrom, kypriacim práškom, kakaom a perníkovým korením.
  4. Vajcia rozklepneme do misky, prilejeme mlieko, olej a všetko metličkou zľahka prešľaháme.
  5. Do suchej zmesi pridáme mokrú zmes a premiešame, len kým sa suroviny spoja.
  6. Jablká, ak je potrebné, zbavíme šťavy a pridáme do cesta.
  7. Cesto nalejeme do otvorov formy natretých maslom a vysypaných múkou. Môžeme použiť aj papierové cukrárenské košíčky. Každý naplníme do 2/3 objemu.
  8. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25-30 minút alebo podľa svojej rúry. Kontrolujeme špajdľou.
  9. Upečené vo forme necháme krátko vychladnúť na mriežke, potom z formy vyberieme a preložíme na podnos až do úplného vychladnutia. Môžeme posypať práškovým alebo škoricovým cukrom. Dobrú chuť.