Foto: zuzickaaa1
Môj prvý pokus o perník vyšiel parádne. Veľmi sa tomu teším, pretože ako kuchárka - začiatočníčka som v to vôbec nedúfala.:)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny, ktoré budeme potrebovať.
-
2
Do misky si zmiešame múku, prášok do perníku, sódu bikarbónu, kakao a mletú škoricu.
-
3
V druhej miske si vyšľaháme vajce, cukor a lekvár.
-
4
POtom to všetko spolu premiešame.
-
5
Kde zároveň pridávame mlieko a snažíme sa dobre rozmiešať múku, aby nám nezostali hrudky.
-
6
Potom zmes vylejeme na plech, ktorý môžeme potrieť herou alebo maslom a vysypeme hrubou múkou alebo použijeme papier na pečenie. Na cesto nasypeme vlašské orechy a hrozienka.
-
7
Necháme piecť pri teplote 180°C cca 20min. Medzi tým,ako sa nám prvý plát perníku pečie, vymiešame si rovnakú zmes znovu.
-
8
Prvý plát necháme vychladnúť a potrieme ho džemom. Ja som dala hrubšiu vrstvu džemu, keďže máme radšej šťavnatejšie koláče.
-
9
Keď sa nám upečie aj druhý plát, taktiež ho necháme vychladnúť a preklopíme na prvý plát.
-
10
Na záver vrch koláča natrieme lekvárom, čokoládovou polevou a posypeme práškovým cukrom.
este jeden tip: vyborna je k tomu citronova poleva