Perník aj pre začiatočníkov:) (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Môj prvý pokus o perník vyšiel parádne. Veľmi sa tomu teším, pretože ako kuchárka - začiatočníčka som v to vôbec nedúfala.:)

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny, ktoré budeme potrebovať.
  2. Do misky si zmiešame múku, prášok do perníku, sódu bikarbónu, kakao a mletú škoricu.
  3. V druhej miske si vyšľaháme vajce, cukor a lekvár.
  4. POtom to všetko spolu premiešame.
  5. Kde zároveň pridávame mlieko a snažíme sa dobre rozmiešať múku, aby nám nezostali hrudky.
  6. Potom zmes vylejeme na plech, ktorý môžeme potrieť herou alebo maslom a vysypeme hrubou múkou alebo použijeme papier na pečenie. Na cesto nasypeme vlašské orechy a hrozienka.
  7. Necháme piecť pri teplote 180°C cca 20min. Medzi tým,ako sa nám prvý plát perníku pečie, vymiešame si rovnakú zmes znovu.
  8. Prvý plát necháme vychladnúť a potrieme ho džemom. Ja som dala hrubšiu vrstvu džemu, keďže máme radšej šťavnatejšie koláče.
  9. Keď sa nám upečie aj druhý plát, taktiež ho necháme vychladnúť a preklopíme na prvý plát.
  10. Na záver vrch koláča natrieme lekvárom, čokoládovou polevou a posypeme práškovým cukrom.