Perkelt zo sumca
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Filety zo sumca nakrájame na väčšie kocky, aby sa počas prípravy nerozpadávali, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu postáť.
- Počas toho na oleji speníme nakrájanú cibuľu, do ktorej pridáme nakrájanú papriku, chvíľu restujeme, pridáme nakrájané paradajky a sumca. Všetko spolu na prudkom ohni
restujeme asi 5 minút a potom pridáme cesnak, feferónky a mletú červenú papriku. Jemne podlejeme vodou alebo vývarom a necháme chvíľu zredukovať.
- Zelenina a cibuľa urobia perkelt dostatočne hustým aj bez pridávania múky či iných zahusťovadiel. Perkelt podávame s tvarohovými rezancami alebo fliačkami s opraženou slaninkou a kyslou smotanou.
|