Perkelt zo sumca

Autor receptu: redakcia

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filety zo sumca nakrájame na väčšie kocky, aby sa počas prípravy nerozpadávali, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu postáť.
  2. Počas toho na oleji speníme nakrájanú cibuľu, do ktorej pridáme nakrájanú papriku, chvíľu restujeme, pridáme nakrájané paradajky a sumca. Všetko spolu na prudkom ohni restujeme asi 5 minút a potom pridáme cesnak, feferónky a mletú červenú papriku. Jemne podlejeme vodou alebo vývarom a necháme chvíľu zredukovať.
  3. Zelenina a cibuľa urobia perkelt dostatočne hustým aj bez pridávania múky či iných zahusťovadiel. Perkelt podávame s tvarohovými rezancami alebo fliačkami s opraženou slaninkou a kyslou smotanou.