Foto: kukulienka71
Tiež jedlo, ktoré bolo u nás už veľmi, veľmi dávno. Pripomína mi babku, keďže ona varila polievku vždy z domáceho kuraťa/sliepky, varila v nej Zobraziť celý popisTiež jedlo, ktoré bolo u nás už veľmi, veľmi dávno. Pripomína mi babku, keďže ona varila polievku vždy z domáceho kuraťa/sliepky, varila v nej aj poctivé vnútornosti a na žalúdkoch sme sa div nie pohádali ako deti:-))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie žalúdky som očistila, umyla a pokrájala na menšie kusy. Cibuľu pokrájanú na kocky som pražila na masti do sklovita, pridala som červenú mletú papriku a hneď aj žalúdky, za stáleho miešania som ich chvíľu opekala a zaliala som ich trochou mäsovej polievky, ktorá sa mi práve dovárala. K mäsu som prihodila aj strúčik cesnaku, ktorý som po zmäknutí roztlačila vidličkou.
-
2
Takto vyzeral perkelt na začiatku dusenia
-
3
a takto po necelých dvoch hodinách, počas ktorých som ho sem-tam skontrolovala, premiešala a doliala trochu polievky, keď už sa mäso prichytávalo o dno nádoby. Celý čas sa dusilo zakryté pokrievkou.
-
4
Dovárala som ho do noci, ale keď bol hotový, musela som z neho ochutnať, tak výborne voňal, že som neodolala:-) Na druhý deň som si všimla, že aj manžel z neho niekedy počas noci ochutnal:-) Nech mu padne na úžitok, tak ako aj vám!
vdaka za prinavrátenie spomienok šťastného detstva s ňou:-)
krásny recept, úžasné lákavé ffoto :-)
*****
Podlila jsem netučným slepičím vývarem z kostí.
Ak máš fotku na FB alebo si ju môžeš uložiť v emailovej schránke, klikni na fotku pravým tlačítkom myši, vyber kopírovať adresu obrázka. Pod receptom stlač znovu pravé tlačítko a daj vložiť.
len ja tam ešte pridám 1 pol.lyžicu horčice , kuracie srdcia , 1 čilli , potom 10 min . pred dovarením tam ešte pridám kuraciu pečienku - nič nekrájam dávam všetko v celku.....ja to mám tak rád.. ak sa mi to zdá riedke tak to zahustím z postrúhaným zemiakom..
Chutne vyzerajúce foto,perfektný popis prípravy a fantastická chuť pripraveného jedla podľa Teba.
Vyskúšaj a uvidíš😃korenie bolo v polievke a pálivé si každý dá do taniera koľko sa mu ráči. Majoránka mi tam ani nepasuje, sorry.