Perkelt z jahňacieho pleca

Jaroslav Ertl
kapitán Gourmet klubu, 24. septembra 2010
Perkelt z jahňacieho pleca
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g , bez kosti
150 g
60 g
15 g
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Na tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané jahňacie mäso, zasypeme červenou paprikou, urestujeme, podlejeme vodou alebo jahňacím vývarom, osolíme a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Očistenú farebnú papriku opečieme na plameni, sparíme v mikroténovom vrecúšku, očistíme a nakrájame na kocky, ktoré spoločne pridáme s paradajkovým pretlakom k udusenému mäsu, necháme spoločne prevariť.

  3. 3

    Podľa potreby zahustíme a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pokiaľ chcete, aby perkelt mal jemnú konzistenciu, opečenú a očistenú papriku rozmixujte v ponornom mixéri do hladka.

Diskusia k receptu

jarco
Mňam. Zásadne nepoužívam paradajkový pretlak (radšej drvené paradajky, jedlo potom nie je také kečupovité), ale inak sú tam len samé dobré veci.
jozka2
kapitane mas odomna 5+ za takyto receptik,milujem recepty od profikov ako si ty,skoda,zeich nedavaju castejsie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia