Perkelt z jahňacieho pleca
Jaroslav Ertl
kapitán Gourmet klubu, 24. septembra 2010
kapitán Gourmet klubu, 24. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané jahňacie mäso, zasypeme červenou paprikou, urestujeme, podlejeme vodou alebo jahňacím vývarom, osolíme a dusíme do mäkka.
- 2
Očistenú farebnú papriku opečieme na plameni, sparíme v mikroténovom vrecúšku, očistíme a nakrájame na kocky, ktoré spoločne pridáme s paradajkovým pretlakom k udusenému mäsu, necháme spoločne prevariť.
- 3
Podľa potreby zahustíme a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pokiaľ chcete, aby perkelt mal jemnú konzistenciu, opečenú a očistenú papriku rozmixujte v ponornom mixéri do hladka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu