Perkelt z jahňacieho pleca

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané jahňacie mäso, zasypeme červenou paprikou, urestujeme, podlejeme vodou alebo jahňacím vývarom, osolíme a dusíme do mäkka.
  2. Očistenú farebnú papriku opečieme na plameni, sparíme v mikroténovom vrecúšku, očistíme a nakrájame na kocky, ktoré spoločne pridáme s paradajkovým pretlakom k udusenému mäsu, necháme spoločne prevariť.
  3. Podľa potreby zahustíme a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pokiaľ chcete, aby perkelt mal jemnú konzistenciu, opečenú a očistenú papriku rozmixujte v ponornom mixéri do hladka.