Perkelt z jahňacieho pleca
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Na tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané jahňacie mäso, zasypeme červenou
paprikou, urestujeme, podlejeme vodou alebo jahňacím vývarom, osolíme a dusíme do mäkka.
- Očistenú farebnú papriku opečieme na plameni, sparíme v mikroténovom vrecúšku, očistíme a nakrájame na kocky, ktoré spoločne pridáme s paradajkovým pretlakom k udusenému mäsu, necháme spoločne prevariť.
- Podľa potreby zahustíme a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pokiaľ chcete, aby perkelt mal jemnú konzistenciu, opečenú a očistenú papriku rozmixujte v ponornom mixéri do hladka.
|