Perkelt z bravčových paprčiek

Autor receptu: orajnr

Teneo recept mám od jedného mäsiara. Je to jedlo vynikajúcej chuti, proste maškrta, ktorá sa ale musí jesť horúca. Vrele doporučujem.

90 minút
príprava

Postup

  1. Očistené bravčové paprčky uvaríme v osolenej vode do ktorej sme pridali 2 strúčiky cesnaku a celé korenie. Ja ich zvyčajne varím v tlakovom hrnci - sú uvarené za necelú hodinu. Keď sú paprčky uvarené vyberieme ich z vody, necháme vychladnúť a odstránime kosti.
  2. Cibulu nakrájame na menšie kocky a dáme usmažiťt na rozpálený tuk do zlatista. Potom pridame vykostené paprčky, mletú červenú papriku, rozotrený cesnak,vegetu, bujonovú kocku, koriander, feferonkovú pastu, soľ a poprášíme múkou. Dobre premiešame a zalejeme vývarom z paprčiek Necháme prejsť varom a prípadne dochutíme. Pre vylepšenie chuti pridáme trochu majoránky.
  3. Ako prílohu doporučujem halušky, alebo čerstvý chlieb. Dobrú chuť.