Keďže doma sme všetci závislí na Nutelle, tak som sa rozhodla urobiť domácu, je naozaj lepšia ako kupovaná, chuťou čokoládovejšia a nie taká sladka, Zobraziť celý popisKeďže doma sme všetci závislí na Nutelle, tak som sa rozhodla urobiť domácu, je naozaj lepšia ako kupovaná, chuťou čokoládovejšia a nie taká sladka, dokonca aj lacnejšia... proste skvelá :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme si suroviny.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Oriešky dáme do plechu a pečieme pri teplote 180°C 13 minút do tmavohneda.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Po upečení ich "utrieme" do utierky a tým sa zbavíme šupiek. Necháme úplne vychladnúť.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Medzitým si rozpustíme do hladka čokoládu nad parou.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Po rozpustení čokolády odstavíme z ohňa a primiešame maslo, miešame kým sa nerozpustí.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Vychladnuté orechy poriadne rozmixujeme na najvyššom stupni so štipkou soli, hmota bude mať konzistenciu masla. Ja som to ešte premixovala ponorným mixérom a bolo to také ako má byť.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Do orechov pridáme čokoládu a smotanu, mixujeme na nižšom stupni, kým sa všetky suroviny nespoja. Ak je to málo sladké môžeme pridať cukor. Ja som mala čokoládu s 50 % kakaa, a cukor vôbec nebolo treba.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Z dávky vyjdu 4 poháriky. chladničke vydrží aj 4 týždne a pri izbovej teplote 4 dni. Dobrú chuť prajem !
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


50 % cukor
30% palmovy olej
13% lieskovce
7% kakao
foodwatch.com.au/blog/additives-and-labels/item/nutella-...
myslela som tým, že určite nie ja "Pravá", pravá je len jedna a to jedine Nutella od pána Pietro Ferrero :-)
Ja si robim taku obmenu obcas, hlavne ked sa mi nechce moc babrat s tym, alebo nemam cas, ze lieskovce nahradim mandlami resp. mandlovym maslom a je to neskutocne dobre. Zmiesam si mandlove maslo (ja pouzivam uz dlho jedno neskutocne poctive mandlove maslo od slovenskeho vyrobcu Powerlogy -99,9% pomer mandli a sol je v nom) s domacim medom (najlepsie svoj zdroj) a poctivym kakao. Pomer podla chuti a potreby sladkosti/horkosti... Zmiesam a nutella je hotova za par minut a chut ... ta sa da len zazit :) Odporucam
Ja to robím presne tak isto! Fakt je to špica, nejdeme sa toho nabažiť:)
Ďakujem za recept