Perfektná domáca Nutella (fotorecept)
	        Autor receptu: domi454
	         
	        
	        Keďže doma sme všetci závislí na Nutelle, tak som sa rozhodla urobiť domácu, je naozaj lepšia ako kupovaná, chuťou čokoládovejšia a nie taká sladka, dokonca aj lacnejšia... proste skvelá :)
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	45 minút príprava  | 
				  	  
				  	13 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Pripravíme si suroviny.
 - Oriešky dáme do plechu a pečieme pri teplote 180°C 13 minút do tmavohneda.
 - Po upečení ich "utrieme" do utierky a tým sa zbavíme šupiek. Necháme úplne vychladnúť.
 - Medzitým si rozpustíme do hladka čokoládu nad parou. 
 - Po rozpustení čokolády odstavíme z ohňa a primiešame maslo, miešame kým sa nerozpustí.
 - Vychladnuté orechy poriadne rozmixujeme na najvyššom stupni so štipkou soli, hmota bude mať konzistenciu masla. Ja som to ešte premixovala ponorným mixérom a bolo to také ako má byť. 
 - Do orechov pridáme čokoládu a smotanu, mixujeme na nižšom stupni, kým sa všetky suroviny nespoja. Ak je to málo sladké môžeme pridať cukor. Ja som mala čokoládu s 50 % kakaa, a cukor vôbec nebolo treba.
 - Z dávky vyjdu 4 poháriky.  chladničke vydrží aj 4 týždne a pri izbovej teplote 4 dni. Dobrú chuť prajem !