Perfektná domáca Nutella (fotorecept)
Autor receptu: domi454
Keďže doma sme všetci závislí na Nutelle, tak som sa rozhodla urobiť domácu, je naozaj lepšia ako kupovaná, chuťou čokoládovejšia a nie taká sladka, dokonca aj lacnejšia... proste skvelá :)
4 porcie |
45 minút príprava |
13 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Oriešky dáme do plechu a pečieme pri teplote 180°C 13 minút do tmavohneda.
- Po upečení ich "utrieme" do utierky a tým sa zbavíme šupiek. Necháme úplne vychladnúť.
- Medzitým si rozpustíme do hladka čokoládu nad parou.
- Po rozpustení čokolády odstavíme z ohňa a primiešame maslo, miešame kým sa nerozpustí.
- Vychladnuté orechy poriadne rozmixujeme na najvyššom stupni so štipkou soli, hmota bude mať konzistenciu masla. Ja som to ešte premixovala ponorným mixérom a bolo to také ako má byť.
- Do orechov pridáme čokoládu a smotanu, mixujeme na nižšom stupni, kým sa všetky suroviny nespoja. Ak je to málo sladké môžeme pridať cukor. Ja som mala čokoládu s 50 % kakaa, a cukor vôbec nebolo treba.
- Z dávky vyjdu 4 poháriky. chladničke vydrží aj 4 týždne a pri izbovej teplote 4 dni. Dobrú chuť prajem !