Perfektná domáca Nutella (fotorecept)

Autor receptu: domi454

Keďže doma sme všetci závislí na Nutelle, tak som sa rozhodla urobiť domácu, je naozaj lepšia ako kupovaná, chuťou čokoládovejšia a nie taká sladka, dokonca aj lacnejšia... proste skvelá :)

4
porcie
45 minút
príprava
13 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Oriešky dáme do plechu a pečieme pri teplote 180°C 13 minút do tmavohneda.
  3. Po upečení ich "utrieme" do utierky a tým sa zbavíme šupiek. Necháme úplne vychladnúť.
  4. Medzitým si rozpustíme do hladka čokoládu nad parou.
  5. Po rozpustení čokolády odstavíme z ohňa a primiešame maslo, miešame kým sa nerozpustí.
  6. Vychladnuté orechy poriadne rozmixujeme na najvyššom stupni so štipkou soli, hmota bude mať konzistenciu masla. Ja som to ešte premixovala ponorným mixérom a bolo to také ako má byť.
  7. Do orechov pridáme čokoládu a smotanu, mixujeme na nižšom stupni, kým sa všetky suroviny nespoja. Ak je to málo sladké môžeme pridať cukor. Ja som mala čokoládu s 50 % kakaa, a cukor vôbec nebolo treba.
  8. Z dávky vyjdu 4 poháriky. chladničke vydrží aj 4 týždne a pri izbovej teplote 4 dni. Dobrú chuť prajem !