Pena z kozieho syra Kráľovnej zo Sáby
Autor receptu: nonna
Táto nátierka je pikantnejšia, trochu nezvyčajnejšej chuti, kozí syr, ktorý som si sama vyrobila, a preto som ho aj mohla taký veľmi čerstvý použiť, je dosť typickým produktom Blízkeho východu, kozy chovajú aj v severných oblastiach Afriky, preto som zvolila tento názov. Kráľovná zo Sáby bola tiež určitým spôsobom pikoškou.....
6 porcií |
3 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu očistenú a papriku pokrájame na veľmi drobné kúsky, osolíme, premiešame.
- Kozí tvaroh trošku nahrejeme po dobu asi dvoch minút. pridáme k zelenine a dobre zamiešame.
- Pridáme steakové korenie, dymové ochucovadlo kečup, horčicu a všetko vyšľaháme na ľahkú nátierku.
- Necháme odstáť pri izbovej teplote cca jednu hodinu a potom v chladničke aspoň dve-tri hodiny.