Pena z kozieho syra Kráľovnej zo Sáby

Autor receptu: nonna

Táto nátierka je pikantnejšia, trochu nezvyčajnejšej chuti, kozí syr, ktorý som si sama vyrobila, a preto som ho aj mohla taký veľmi čerstvý použiť, je dosť typickým produktom Blízkeho východu, kozy chovajú aj v severných oblastiach Afriky, preto som zvolila tento názov. Kráľovná zo Sáby bola tiež určitým spôsobom pikoškou.....

6
porcií
3 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu očistenú a papriku pokrájame na veľmi drobné kúsky, osolíme, premiešame.
  2. Kozí tvaroh trošku nahrejeme po dobu asi dvoch minút. pridáme k zelenine a dobre zamiešame.
  3. Pridáme steakové korenie, dymové ochucovadlo kečup, horčicu a všetko vyšľaháme na ľahkú nátierku.
  4. Necháme odstáť pri izbovej teplote cca jednu hodinu a potom v chladničke aspoň dve-tri hodiny.