Bielková pena
Bielková pena

Pena na plnenie šišiek fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 23. januára 2021
Pena na plnenie šišiek (fotorecept)
Foto: Rennatte

Máte aj vy recept na šišky, do ktorých idú iba žĺtky? Využite ostatné bielky na tuhú lesklú a chutnú penu.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
100 g
1 PL
1 ČL (Solamyl)
 (alebo prírodné farbivo)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravte si vodný kúpeľ, do spodného hrnca dajte variť vodu. Bielky si odvážte, koľko gramov bielok, toľko gramov pridajte kryštálového cukru (gramáž si zapamätajte, zapíšte). Dajte do nádoby nad paru a miešajte metličkou, kým nedosiahnete teplotu 70-75 °C, netreba šľahať, len miešať. Teplotu odmeriam teplomerom do vody, alebo na zaváranie.

    Pena na plnenie šišiek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prelejeme do nádoby na šľahanie a ešte teplé šľaháme na vysokých otáčkach do zhustnutia. Po zhustnutí pridáme také isté množstvo práškového cukru, aká bola gramáž kryštálového cukru, 1 PL citrónovej šťavy a 1 ČL škrobu. Došľaháme na hustú penu. Ak chceme farebnú, pridáme 1 PL hladkého červeného džemu, alebo kvapku prírodného farbiva.

    Pena na plnenie šišiek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Penou naplníme šišky.

    Pena na plnenie šišiek (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Fašiangy

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík a krásné foto! Hned bych dala testovací vzoreček. Jsi šikulka!