Pena na plnenie šišiek fotorecept
Foto: Rennatte
Máte aj vy recept na šišky, do ktorých idú iba žĺtky? Využite ostatné bielky na tuhú lesklú a chutnú penu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravte si vodný kúpeľ, do spodného hrnca dajte variť vodu. Bielky si odvážte, koľko gramov bielok, toľko gramov pridajte kryštálového cukru (gramáž si zapamätajte, zapíšte). Dajte do nádoby nad paru a miešajte metličkou, kým nedosiahnete teplotu 70-75 °C, netreba šľahať, len miešať. Teplotu odmeriam teplomerom do vody, alebo na zaváranie.
-
2
Prelejeme do nádoby na šľahanie a ešte teplé šľaháme na vysokých otáčkach do zhustnutia. Po zhustnutí pridáme také isté množstvo práškového cukru, aká bola gramáž kryštálového cukru, 1 PL citrónovej šťavy a 1 ČL škrobu. Došľaháme na hustú penu. Ak chceme farebnú, pridáme 1 PL hladkého červeného džemu, alebo kvapku prírodného farbiva.
-
3
Penou naplníme šišky.
Diskusia k receptu