Bielková pena
Pena na plnenie šišiek (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Máte aj vy recept na šišky, do ktorých idú iba žĺtky? Využite ostatné bielky na tuhú lesklú a chutnú penu.
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravte si vodný kúpeľ, do spodného hrnca dajte variť vodu.
Bielky si odvážte, koľko gramov bielok, toľko gramov pridajte kryštálového cukru (gramáž si zapamätajte, zapíšte).
Dajte do nádoby nad paru a miešajte metličkou, kým nedosiahnete teplotu 70-75 °C, netreba šľahať, len miešať. Teplotu odmeriam teplomerom do vody, alebo na zaváranie.
- Prelejeme do nádoby na šľahanie a ešte teplé šľaháme na vysokých otáčkach do zhustnutia.
Po zhustnutí pridáme také isté množstvo práškového cukru, aká bola gramáž kryštálového cukru, 1 PL citrónovej šťavy a 1 ČL škrobu. Došľaháme na hustú penu. Ak chceme farebnú, pridáme 1 PL hladkého červeného džemu, alebo kvapku prírodného farbiva.
- Penou naplníme šišky.