Pekný tvarohový koláč

smaty - bez fotkysmaty, 26. mája 2013

Tento koláčik ma naučila moja babinka, ktorým ma raz prekvapila na mojej oslave a odvtedy som ho robila veľmi často aj mojej rodinke, ktorá Zobraziť celý popisTento koláčik ma naučila moja babinka, ktorým ma raz prekvapila na mojej oslave a odvtedy som ho robila veľmi často aj mojej rodinke, ktorá si ho neprestajne pochvaľuje :)

8
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
375 g
1 bal.
180 g
225 g
1 ks
1 ks
Tvarohový krém:
500 g
500 ml
1 ks
1 ks
150 g
1 ks
3 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Rozšľaháme si vajce, žĺtok a cukor. Následne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto, rovnomerne ho roztlačíme na väčší plech, či už vystlaný pečiacim papierom, alebo vymastený a múkou vysypaný. Cesto dáme zapiecť do zlatista.

  2. 2

    Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si krém. Tvaroh, mlieko a ostatné suroviny zmiešame, dáme do mixéra, resp. vymiešame ponorným mixérom na hladký krém. Natrieme ho na zapečené cesto a opäť šupneme do trúby.

  3. 3

    Zatiaľ si vyšľaháme sneh zo 4 bielkov a 4 PL práškového cukru a keď krém stuhne, tak to naň natrieme a ešte na tretíkrát dáme do trúby a pečieme približne 8-10 minút.

Diskusia k receptu

havino
robievam ho dosť často. fotečku si mohla dať,alebo pridaj ked ho dosť často pečieš, lebo je to ozaj vdačný, dobrý koláč, ja ho bežne volám tvarohový krémeš
smaty
dakujem, coskoro pridam aj fotecky, len som ho tam pisala len tak narychlo a este som ho medzitym nerobila ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia