Tento koláčik ma naučila moja babinka, ktorým ma raz prekvapila na mojej oslave a odvtedy som ho robila veľmi často aj mojej rodinke, ktorá Zobraziť celý popisTento koláčik ma naučila moja babinka, ktorým ma raz prekvapila na mojej oslave a odvtedy som ho robila veľmi často aj mojej rodinke, ktorá si ho neprestajne pochvaľuje :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 375 g |
|
| 1 bal. |
|
| 180 g |
|
| 225 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Tvarohový krém: | |
| 500 g |
|
| 500 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 ks |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Rozšľaháme si vajce, žĺtok a cukor. Následne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto, rovnomerne ho roztlačíme na väčší plech, či už vystlaný pečiacim papierom, alebo vymastený a múkou vysypaný. Cesto dáme zapiecť do zlatista.
- 2
Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si krém. Tvaroh, mlieko a ostatné suroviny zmiešame, dáme do mixéra, resp. vymiešame ponorným mixérom na hladký krém. Natrieme ho na zapečené cesto a opäť šupneme do trúby.
- 3
Zatiaľ si vyšľaháme sneh zo 4 bielkov a 4 PL práškového cukru a keď krém stuhne, tak to naň natrieme a ešte na tretíkrát dáme do trúby a pečieme približne 8-10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu