Pekanovo-orechové koláčiky s marcipánovou plnkou fotorecept
Foto: archaa
K tradičnému a obľúbenému vianočnému pečivu som aj tento rok pridala zopár "nováčikov" a opäť som urobila dobre. K citrónovým tyčinkám pribudli aj tieto Zobraziť celý popisK tradičnému a obľúbenému vianočnému pečivu som aj tento rok pridala zopár "nováčikov" a opäť som urobila dobre. K citrónovým tyčinkám pribudli aj tieto koláčiky z pekanových orechov s neodolateľnou marcipánovou plnkou do ktorej som pridala aj čučoriedkový džem...musíte ochutnať...aj keď troška pracná práca, no určite stojí za to..veď uvidíte. Pekanové orechy rozhodne nie sú cenovo najlacnejšie, preto ak nechcete investovať určite sa nič nestane ak ich nahradíte klasickými vlašskými
porcií
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
2 bal |
|
300 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
200 g |
|
Plnka: | |
100 g (alebo vlašské) |
|
100 g |
|
100 g (alebo iný) |
|
Na ozdobu: | |
100 g |
|
50 ks (alebo vlašské) polovice |
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme aspoň hodinu v chlade odpočívať (odporúčam aj celú noc). Potom ho vyberieme a necháme pri izbovej teplote trocha zmäkknúť. Cesto by malo byť ešte zachladené ale natoľko zmäkknuté, aby ste s ním mohli pracovať... V tom čase si pripravte plnku podľa 3. bodu.
- 2
Tak teda cesto rozdelíme na 45-50 kusov a z každého kúska vyformujeme guličku veľkosti vlašského orecha. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Pekanové orechy si krátko opražíme na suchej rozohriatej panvici, necháme vychladnúť a najemno ich nasekáme. Marcipán nakrájame do misky, pridáme nasekané orechy, džem a vypracujeme hmotu, ktorú tiež na chvíľu necháme zachladiť v chladničke.
- 4
Guličky na plechu prstami trocha "roztvoríme", aby sme do stredu mohli položiť guličku, ktorú vyformujeme z plnky... Malo by to vyzerať takto:
- 5
Guličky cestom dobre uzavrieme a z toho celého znova vytvarujeme guličky. (Ak sa vám cesto príliš lepí na prsty, trocha si ich potrite olejom)
- 6
Teraz na vrch každej guličky vtlačíme polovicu orecha.
- 7
Pečieme ich v rúre na 160 stupňov asi 15 minút do zlatohneda. Po upečení necháme vychladnúť a pofŕkame čokoládovou polevou... Koláčiky jedna báseň... Ak marcipán milujete, tak neváhajte vyskúšať..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem!
S radosťou a krásne Sviatky!!
veľmi dobrý postreh a vďaka za upozornenie...200g masla som naozaj zabudla uviesť...hneď to napravím...
@Luss44 -chýba veru...ihneď doplňam
aj vám krásne sviatky a ešte raz ďakujem!!
To ja ďakujem a želám aj tebe šťastlivé sviatky?
Ani nevrav ... asi budem musiet dalsiu varku piect...neda sa im odolat a tak sa minaju pomaly ale isto...Fakt treba vyskusat...U mna budu doteraz tiez kazdy rok...krasne sviatky ti prajem!!! :)
Nadherne!!! Velmi pekne dakujem za fotocku...Ja som ich musela piect este aj na silvestra pretoze sa rychlo pojedli. Velmi sa tesim ze chutili a recept posluzil.
Woooow! Vyzeraju prekrasne ! Tesim sa ze mali uspech! Vsetko len to naj zelam!