Pekáčové rezne

Autor receptu: snehurka1

Tento recept robím,keď čakám na obed viacej ľudí.Keď sa zíde početnejšia rodina a príbuzní.

8
porcií
120 minút
príprava
90 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na rezne,vyklepeme,môže byť aj mastnejšia,žiadny problém,ani to nezbadáte.,nemusíme soliť ani koreniť.rezne obalíme v strúhanke.Rozšľaháme si vajíčka a naklepané mäso obalíme v nich z oboch strán, prudko opečieme na oleji. Opečené mäso naskladáme do pekáča na stojato,tesne jeden vedľa druhého. zalejeme omáčkou z horúcej vody,horčice,kečupu,korenia,vegety a trochu oleja. prikryjeme druhým pekáčom a pečieme najmenej 60min.ale môžeme aj viacej,občas pozrieme a ak je málo štavy,podlejeme vodou.Mäso je mäkulinké a rozplýva sa v ústach. Podávame so zemiakovoz kašou a uhorkovým šalátom.