Ovocný cheesecake

Pečený cheesecake s lesnými plodmi

Autor receptu: frommykitchendotcom

40-50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. V sekáčiku si rozrdvíme sušienky, pridáme roztopené maslo a hmotu rovnomerne natlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie (priemer 26 cm). Dáme piecť na 8-10 minút do predhriatej rúry na 170 °C.
  2. Pripravíme si krém. Tvaroh a krémový syr vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu, vajcia a vanilkový pudingový prášok. Hmotu vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť na 40-50 minút. Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre.
  3. Ovocná vrstva: Ovocie varíme na platni na miernom ohni. Pridáme cukor podľa chuti. Ak máme väčšie kúsky ovocia, rozpučíme ich vidličkou. Na záver pridáme pudingový prášok a ešte chvíľku varíme, aby ovocie zhustlo. Necháme trochu vychladnúť a nanesieme na cheesecake. Koláč necháme stuhnúť v chlade najlepšie cez noc.