Pečený banánový dezert s orieškovou zmrzlinou
Autor receptu: redakcia
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút na 110 °C |
Postup
- Všetko zmiešame, poriadne rozmixujeme a prepasírujeme. Zmiešame cukor s vodou a pripravíme si karamel, ktorým vytrieme porcelánové misky. Banánovú zmes nalejeme do formičiek, dáme na plech a zalejeme do 1/3 vodou.
- Plech dáme do rúry piecť na 110°C asi na 50 minút. Hotový dezert (flan) necháme vychladnúť a podávame s čokoládovou omáčkou a orieškovou zmrzlinou. Na ozdobu použijeme banánové čipsy.
- Náš tip: Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj iné flany, keď namiesto banánov použijeme iné ovocie.