Pečený banánový dezert s orieškovou zmrzlinou

Autor receptu: redakcia

Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetko zmiešame, poriadne rozmixujeme a prepasírujeme. Zmiešame cukor s vodou a pripravíme si karamel, ktorým vytrieme porcelánové misky. Banánovú zmes nalejeme do formičiek, dáme na plech a zalejeme do 1/3 vodou.
  2. Plech dáme do rúry piecť na 110°C asi na 50 minút. Hotový dezert (flan) necháme vychladnúť a podávame s čokoládovou omáčkou a orieškovou zmrzlinou. Na ozdobu použijeme banánové čipsy.
  3. Náš tip: Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj iné flany, keď namiesto banánov použijeme iné ovocie.