Pečené zemiaky

Autor receptu: milan34

Tieto zemiaky sa dajú použiť aj ako príloha ale nemôžem odopreť samotnú konzumáciu. Je vhodné ich dochutiť podľa seba z dôvodu, že niekto má rád pikantnejšie a niekto nie. Podávame samotné alebo ako prílohu k mäsu alebo vyprážanému syru.

1-4
porcia
5-10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky dôkladne umyjeme a utrieme handričkou alebo necháme chvíľu posušiť. Rozkrájame na štvrtiny alebo polovice.
  2. Zemiaky poukladáme na pekáč, ochutíme korením, rascou, soľou (podľa chuti) a pokvapkáme olivovým olejom.
  3. Pekáč vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút pri 200 °C. Zemiaky by mali byť chrumkavé. POZOR: Šupku zo zemiakov nedávame dole. Zemiaky sú vtedy oveľa zdravšie.
  4. Zemiaky podávame samotné alebo ako prílohu. Prajem Dobrú chuť. Nezabudni môj recept ohodnotiť.