Pečené zemiaky
Autor receptu: milan34
Tieto zemiaky sa dajú použiť aj ako príloha ale nemôžem odopreť samotnú konzumáciu. Je
vhodné ich dochutiť podľa seba z dôvodu, že niekto má rád pikantnejšie a niekto nie.
Podávame samotné alebo ako prílohu k mäsu alebo vyprážanému syru.
1-4 porcia |
5-10 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky dôkladne umyjeme a utrieme handričkou alebo necháme chvíľu posušiť. Rozkrájame na štvrtiny alebo polovice.
- Zemiaky poukladáme na pekáč, ochutíme korením, rascou, soľou (podľa chuti) a pokvapkáme olivovým olejom.
- Pekáč vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút pri 200 °C. Zemiaky by mali byť chrumkavé. POZOR: Šupku zo zemiakov nedávame dole. Zemiaky sú vtedy oveľa zdravšie.
- Zemiaky podávame samotné alebo ako prílohu. Prajem Dobrú chuť. Nezabudni môj recept ohodnotiť.