Pečené zemiaky plnené bryndzovou penou fotorecept
Foto: rennatte
Jedno z mojich pôstnych jedál.
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Uvarené a ošúpané zemiaky prekrojíme na polovicu a stred vydlabeme
-
2
k vydlabaným stredom pridáme bryndzu, smotanu a vyšľaháme na penu, nakoniec vmiešame petržlenovú vňať
-
3
vydlabané zemiaky poukladáme na vymastený plech,osolíme a naplníme bryndzovou penou, troška peny si odložíme na servírovanie, dáme piecť na 15 minút
-
4
pred dopečením posypeme strúhaným syrom, pre mäsožravých vylepšíme plátkom slaniny a dopečieme ešte 10-15 minút, podávame so zeleninou, ja som zvolila varenú červenú repu a zvyškom peny
pekne nám tu blázniš hlavy. Nám ukazuješ zemiaky a radšej si mala
odfotiť tu komoru plnú pôstnych klobás , slaniny, šunky a rôznych
dietných dobrôt.
pred chvíľou som si ho prezerala , no to už straší znovu ??
Gratulujem