Pečené údené v marináde
Autor receptu: cokomilka
Nový spôsob prípravy údenej šunky. Ja som použila lacnejšie karé s kosťou, veľmi chudé.
treba trpezlivosť a plánovanie :P Odmenou je extrémne chutná veľkonočná šunečka.
Postup
- Mäso vcelku s kosťou marinujeme 3-4 dni v chlade naložené v tejto marináde:
biele víno zmiešané s korením na divinu.
Mäso polejeme olejom.
Obložíme slaninou.
Aspoň dvakrát denne otáčame a polievame marinádou.
Držíme pevne zakryté v chlade.
- V sobotu karé vyberieme, obalíme slaninkami, zabalíme do sáčku či papiera a konce zaviažeme niťou. Pečieme v rúre na nízkom stupni.
Necháme vychladnúť.
Mäso má skvelú chuť od marinády a vlastnej šťavy, ktorú sme nevyvarili do vody, ako býva zvykom na Slovensku. Dobrú chuť.