Pečené predvarené zemiaky

matus113 - fotkamatus113, 10. novembra 2009
Pečené predvarené zemiaky
Foto: Matus113

Skúste upiecť zemiaky aj týmto spôsobom. Určite si pochutíte.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Potom ich dáme do vriacej osolenej vody a predvaríme ich - max. 8 - 10 min.

  2. 2

    Potom predvarené zemiaky dáme na plech s olejom a pridáme rascu. Zemiaky dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne 25 - 30 min.

Diskusia k receptu

Vymazať
pavas
Cekom fajn recept. My ich doma voláme PLECHVÉ ZEMIAKY a pripravijú sa bez predvarenia. Na vymastenú plechu sa vysypú obielené a na mesiačiky pokrájané zemiaky ktoré sa osolia, posypú rascou a vo vyhriatej rúre pečú 50 - 70 minút.
Vymazať
kisko
PRIDAJ DO VODY TROCHU OCTU, ZEMIAKY OSTANú CHRUMKAVEJšIE, PO PEčENí
Vymazať
ency
Takto robím zemiaky už asi rok, ale posypem ich ešte aj korením na americké zemiaky a na plech dávam olivový olej. Mňam !
Vymazať
svetlana9
skúste ich upiecť bez oleja - ako keď robíte pečené v šupke - obieliť nechať vcelku a na sucho - budú mať takú fantastickú ružovú kôrkuuuu mňam a potom papať ako pečené v šupke - slaninka, masielko trochu posoliť, mliečko.....
Vymazať
altyn
@matus113 , dúfam že sa neurazíš, ale ja by som tie tvoje zemiaky nejedol. Teda ak ich čistíš tak, ako je to vidno na videu. A nohavice nemáš a či si zámerne zostal v trenírkach? :-)))
Vymazať
korbacik
Ja som včera piekla zemiaky k mäsu a robím ich takto: očistené dám uvariť, ale po zliatí ich rovno v tom hrnci posolím, pridám červenú papriku, rascu a niekedy aj grilovacie korenie + olej. Až takéto ochutené a omastené ich vysypem na pekáč a dám piecť. V tom pekáči, keď ich len posypeš, sa zemiačik neobalí z každej strany. Skús toto:) Len dúfam, že som sa Ťa nedotkla, je to len dobrá rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia