Pečené papriky plnené syrom a šunkou

norar - fotkanorar, 2. marca 2012
Pečené papriky plnené syrom a šunkou
Foto: norar

Mám dve malé deti a milujem rýchle recepty :).Navyše je ideálne ak dobre jedlo vyzerá, s týmito plnenými paprikami nuda určite nehrozí.

6
porcií
15 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

4-8 kusov, podľa potreby  rôzne farby
10dkg (feta)
20dkg
20dkg mäkký
20dkg nakrájaná
  - strúčiky




Postup

  1. 1

    Všetky papriky ( čo najväčšie a najfarebnejšie) dobre umyjeme, odrežeme im vrchy, ideálne tak, aby im ostali stonky na odrezanej časti..len ako dekor. Vnútra paprík opatrne vyčistíme, tak, aby sme ich nepoškodili a odložíme bokom.

  2. 2

    Pripravíme si zmes na plnenie paprík, množstvá upravíte odhadom, podľa toho koľko máte paprík ( každá musí byť po vrch naplnená) a podľa chuti, dá sa rôzne kombinovať. Ja pripravujem základnú zmes z cottage syra, lebo u nás je obľúbený, nakrájanej šunky na malé kocky ( nie úplne nadrobno), byliniek ( provensálske a bazalka) a pretlačeného cesnaku.Prísady zmiešame v miske, vytvoríme zmes a plníme lyžičkou až po vrch papriky.

    Pečené papriky plnené syrom a šunkou - obrázok 2
  3. 3

    Variácií a možností je veľa, ja pripravujem ešte bezmäsitú zmes: feta syr nakrájaný na kocky s bazalkou a cesnakom a zmes z taveného syra ( vzhľadom na jeho konzistenciu a riedkosť treba dať viac) a bazalky. Skúšala som plniť i salámou, nie je to ono...chuť je príliš výrazná a nevynikne lahodnosť kombinácie syra a zeleniny, navyše salám sa nedá kombinovať s bylinkami a tie sa k pečenej paprike úžasne hodia. Po naplnení všetky papriky poukladáme na plech..netreba ani vymastiť a pečieme v trúbe na 180-200 stupňoch ( závisí od trúby, ja dávam kľudne 200, cca 20-30 min.

    Pečené papriky plnené syrom a šunkou - obrázok 3
  4. 4

    PO naplnení papriky poukladáme na plech..netreba ani vymastiť a pečieme v trúbe na 180-200 stupňoch ( závisí od trúby, ja dávam kľudne 200, cca 20-30 min, treba sledovať aby sa nerozpadli ak sú tam príliš dlho, každá trúba pečie inak. Ešte tip: paprika ktorá nechce "stáť" sa dá vyriešiť tak, že ju odspodu mierne narežete naplocho, aby rovno stála na plechu a bola tak upečená rovnomerne.Pečieme odkryté, teda vrchy paprík sa pečú samostatne, dodekorujete až na tanieri..výmena vrškov z paprík inej farby je len pre dekor a srandu :)

    Pečené papriky plnené syrom a šunkou - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s vajíčkom, kyslými uhorkami alebo len s chlebom.

Diskusia k receptu

turistka
@norar- je to lákavé jedlo na prvý pohľad a tak Ti prajem veľa podobných výtvorov pre deti.
mataliptak
poznám .. je to velmi dobré ... ked som to prvý krát robila tak som bola prekvapená aké to je chutné ... ja som robila bielu papriku a bolo superácke , takto to je krajšie ... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia