Pečené papriky plnené syrom a šunkou

Autor receptu: norar

Mám dve malé deti a milujem rýchle recepty :).Navyše je ideálne ak dobre jedlo vyzerá, s týmito plnenými paprikami nuda určite nehrozí.

6
porcií
15 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky papriky ( čo najväčšie a najfarebnejšie) dobre umyjeme, odrežeme im vrchy, ideálne tak, aby im ostali stonky na odrezanej časti..len ako dekor. Vnútra paprík opatrne vyčistíme, tak, aby sme ich nepoškodili a odložíme bokom.
  2. Pripravíme si zmes na plnenie paprík, množstvá upravíte odhadom, podľa toho koľko máte paprík ( každá musí byť po vrch naplnená) a podľa chuti, dá sa rôzne kombinovať. Ja pripravujem základnú zmes z cottage syra, lebo u nás je obľúbený, nakrájanej šunky na malé kocky ( nie úplne nadrobno), byliniek ( provensálske a bazalka) a pretlačeného cesnaku.Prísady zmiešame v miske, vytvoríme zmes a plníme lyžičkou až po vrch papriky.
  3. Variácií a možností je veľa, ja pripravujem ešte bezmäsitú zmes: feta syr nakrájaný na kocky s bazalkou a cesnakom a zmes z taveného syra ( vzhľadom na jeho konzistenciu a riedkosť treba dať viac) a bazalky. Skúšala som plniť i salámou, nie je to ono...chuť je príliš výrazná a nevynikne lahodnosť kombinácie syra a zeleniny, navyše salám sa nedá kombinovať s bylinkami a tie sa k pečenej paprike úžasne hodia. Po naplnení všetky papriky poukladáme na plech..netreba ani vymastiť a pečieme v trúbe na 180-200 stupňoch ( závisí od trúby, ja dávam kľudne 200, cca 20-30 min.
  4. PO naplnení papriky poukladáme na plech..netreba ani vymastiť a pečieme v trúbe na 180-200 stupňoch ( závisí od trúby, ja dávam kľudne 200, cca 20-30 min, treba sledovať aby sa nerozpadli ak sú tam príliš dlho, každá trúba pečie inak. Ešte tip: paprika ktorá nechce "stáť" sa dá vyriešiť tak, že ju odspodu mierne narežete naplocho, aby rovno stála na plechu a bola tak upečená rovnomerne.Pečieme odkryté, teda vrchy paprík sa pečú samostatne, dodekorujete až na tanieri..výmena vrškov z paprík inej farby je len pre dekor a srandu :)
  5. Podávame s vajíčkom, kyslými uhorkami alebo len s chlebom.