Pečené kurča bez kostí

Autor receptu: motozuzika

Varila som chlapcom, ktorí u nás brigádovali a jeden z nich mi kosti z kuraťa hádzal psíkovi aj s kusmi mäsa. Preto som im raz upiekla kuriatko bez kostí a ešte z nich bola aj výborná polievka :-)

5-6
porcií
30-40 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kurča naporcujeme: odrežeme krídla (konce odkrojím do polievky), stehná, ktoré prekrojíme na horné a dolné, a prsia bez kostí. Na porciách necháme aj kožu. Stehná vykostíme. (Krídla dávam zvlášť do mrazáka a keď ich je 10ks, grilujeme ich naraz) Keďže prsia bývajú veľké, prekrojím ich na 2-3 rezne.
  2. Všetky kúsky kurčaťa osolím, okorením, posypem paprikou a kari korením.
  3. Na panvici alebo pekáči rozpálim olej a všetky rezníky orestujem narýchlo z obidvoch strán, aby boli šťavnaté.
  4. Mäso poukladáme do pekáča (ak sme restovali v ňom, tak netreba :-)), podlejeme trochou vody a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov C na 20-30 min.