Pečené kuracie stehná so zemiakmi a slaninou fotorecept
Foto: civavasissi
Milujem jedlá, čo sa dajú robiť v jednom pekáči a v rúre. Z tohto jedla sú najlepšie zemiaky, ktoré sa ochutia šťavou z kurčaťa Zobraziť celý popisMilujem jedlá, čo sa dajú robiť v jednom pekáči a v rúre. Z tohto jedla sú najlepšie zemiaky, ktoré sa ochutia šťavou z kurčaťa a tiež výpekom zo slaniny.
porcií
príprava
na 180/250 °C
Postup
-
1
Suroviny:
-
2
Do pekáča som dala cibuľu nakrájanú na hrubé pásiky.
-
3
Ďalšia vrstva sú zemiaky nakrájané na akékoľvek tvary, zemiaky som posolila.
-
4
Stehná som rozdelila na horné a dolné a poukladala som ich na zemiaky, tiež som osolila.
-
5
Slaninu som nakrájala a poukladala na zemiaky do pekáča, cesnak som priečne prerezala aj so šupou a rozdelila do pekáča. Nedávam žiadne korenie ani marinády. Pekáč som zakryla alobalom a dala som do rúry vyhriatej na 180 stupňov piecť.
-
6
Piekla som hodinu a pol, potom som dala preč alobal a zvýšila som teplotu na 250 stupňov a nechala v rúre ešte 15 minút.
-
7
A na tanieri ?
Diskusia k receptu