Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom fotorecept
Foto: pusta
Kura sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Vybrala som kuracie stehná na víne a spravila som k nim cesnakový krém. Podávala som s Zobraziť celý popisKura sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Vybrala som kuracie stehná na víne a spravila som k nim cesnakový krém. Podávala som s chlebovými krutonmi.
porcie
príprava
na 180 a 15 minút gril °C
Suroviny
3 ks |
|
150 ml alebo iné kvalitné suché biele víno |
|
7 - 8 strúčikov podľa veľkosti |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
2 - 3 PL |
|
Postup
-
1
Večer pred pečením som dala kuracie stehná do pekáčika
-
2
Poriadne som ich osolila a potrela som ich 3 strúčikmi prelisovaného cesnaku.
-
3
Poliala som ich olejom a odložila na 12 hodín / na noc/ odpočívať do chladničky.
-
4
Ráno som ich vybrala z chladničky,aby sa zohriali na izbovú teplotu. Do malého hrnca som dala variť 4 strúčiky cesnaku do vriacej vody - cca 5 minút.
-
5
Cesnak som scedila a nechala riadne odkvapkať.
-
6
Do malého hrnca som prelisovala uvarený cesnak, pridala som vaječný žĺtok,...
-
7
pochúťkovú kyslú smotanu a soľ, dobre spolu rozmiešala.
-
8
Zmes som varila nad vodnou parou za stáleho miešania do hustoty krému - cca 7- -8 minút, nechala som ho po vypnutí plameňa dalej nad parou,aby nevychladol. Takto pripravený krém je veľmi jemný a lahodnejší, než cesnaková majonéza so smotanou.
-
9
Ku kuracím stehnám som priliala biele suché víno, mala som Chardonay, ročník 2007. Môžete použiť aj iné biele víno, ale zásadne len také kvalitné, ktoré by ste pili aj Vy sami.
-
10
Prikryté alobalom som piekla v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 45 minút, odstránila somalobala a ešte som zapla na 15 minút funkciu Grill, kým bola kožička pekne hnedo-červená a parádne chrumkavá. Čas a teplotu si odsleduje každý sám podľa svojej vlastnej trúby.
-
11
Na tanieri som horúce stehno prelilala jemným cesnakovým krémom, ktorý vynikajúco harmonizoval s vínom, ktorého chuť prevzali týmto spôsobom pečené kuracie stehná. Ide o veľmi chutné jedlo, vhodné najmä na sviatočný stôlči už pre Vás alebo pre milú návštevu. Podávala som s opečenými chlebovými cesnakovými krutónmi, ako príloha je vhodná aj dusená ryža alebo varené nové zemiaky s petržlenovou vňaťou
P.S.: a propos - a poznáš tento!? Pýta sa "gádžo" "suseda" Róma Déžiho: ktorú rastlinu máš najradšej! Thááá, prosím pekne cesnak! Naozaj? A prečo? Lebo po klobáse vonia!!! -:)))
veľmi ma teší, že sa ti recept páči a uložila si si ho pre seba a priateľa, toto je práve ten typ receptu, o ktorom sa vraví, "že láska ide cez žalúdok". :-)
Prajem Vám obom veľa lásky a dobrú chuť!
dakujem.
som veľmi rada, že si sa spýtal, inak cesnaku je tam naozaj dosť, aj cesnakové krutóny ako príloha :-) chcela som dosiahnuť harmóniu použitých surovín, podarilo sa mi to vo výsledku dosiahnuť presne tak, akú som mala predstavu.
vidno, že si gurmán a znalec.
ferikém, ak by to bolo pre teba málo, čerstvý cesnak môžeš do krému ešte vždy pridať, aby mal krém ten tvoj správny šmak. cesnak nesmrdí, cesnak nádherne vonia :D, teda aspoň mne.
dakujem za uznanie a krásne hodnotenie.
dakujem.
váťim si tvoju pochvalu veľmi.
dakujem.
dakujem ti za uznanie.
dakujem ti za uznanie.
som veľmi rada, že sa ti páči môj receptík.
apropos, aký bol srnčí guláš? varil si ho?
dakujem ti za ocenenie.
dakujem ti :-)
len pekne komentuj moje receptíky s mäskom a aj iné :-)
veľmi si ma potešil, že si ich odkladáš. som veľmi rada, že sa ti páči.
dakujem a pekný nedeľný deň ti prajem :-)
prepáč, že až dnes ti píšem, ale iba teraz som si všimla tvoj milý komentík.
dakujem.
rodičov si si krásne uctil a neľutuj, rob to zatiaľ, kým sú ešte tu s tebou a čo možno najčastejšie...kiežby tu ešte boli aj tí moji...
veľmíi si vážim tvoju úžasnú pochvalu.
dakujem ti.