Foto: palokuchki
Tieto pecene kridelka su vhodne na teple predjedlo. Pripravujem ich na vianocny obed, aby cakanie na peciacu sa morku bolo prijemnejsie.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1,5 kg |
|
1/4 salky |
|
3 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
studena omacka: | |
300 g, a alebo biely jogurt |
|
1/4 salky |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Do misky si dame olej, cervenu papriku, korenie, sol a premiesame.
-
2
Kuracie kridla umyjeme a rozrezeme na mensie kusky. Ulozime na papierovy obrusok a vysusime.
-
3
Na plech si dame papier na pecenie. Kridelka dame do pripraveneho nalevu, premiesame a poukladame na plech. Dame piect do vyhriatej rury 200C.
-
4
Po polhodine pecenia kridla vyberieme, otocime a pecieme dalsiu polhodinu.
-
5
Medzitym ako sa nam to pecie si pripravime omacku. Kyslu smotanu zmiesame so sladkou cilli omackou, cilli omackou a citronovou stavou. Kto chce moze namiesto kyslej smotany pouzit jogurt.
- 6
Upecene kridla ulozime na tanier a podavame s pripravenou omackou a oblubenymi slanymi keksami.
- 7
Na plechu po peceni nam zostane spinavy papier ktory vyhodime a nemusime sa trapit s umyvanim plechu.
- 6
Diskusia k receptu