Tieto pecene kridelka su vhodne na teple predjedlo. Pripravujem ich na vianocny obed, aby cakanie na peciacu sa morku bolo prijemnejsie.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 1,5 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 salky | 
                                                             | 
                                                    
| 3 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| studena omacka: | |
| 300 g, a alebo biely jogurt | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 salky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Do misky si dame olej, cervenu papriku, korenie, sol a premiesame.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Kuracie kridla umyjeme a rozrezeme na mensie kusky. Ulozime na papierovy obrusok a vysusime.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Na plech si dame papier na pecenie. Kridelka dame do pripraveneho nalevu, premiesame a poukladame na plech. Dame piect do vyhriatej rury 200C.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Po polhodine pecenia kridla vyberieme, otocime a pecieme dalsiu polhodinu.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Medzitym ako sa nam to pecie si pripravime omacku. Kyslu smotanu zmiesame so sladkou cilli omackou, cilli omackou a citronovou stavou. Kto chce moze namiesto kyslej smotany pouzit jogurt.
- 6
 Upecene kridla ulozime na tanier a podavame s pripravenou omackou a oblubenymi slanymi keksami.
                                                    - 7
 Na plechu po peceni nam zostane spinavy papier ktory vyhodime a nemusime sa trapit s umyvanim plechu.
                                                     - 6
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu